Koploper Liverpool wint mede dankzij Gakpo bij Burnley

Foto: Koploper Liverpool wint mede dankzij Gakpo bij Burnley

Liverpool staat voor minstens twee dagen bovenaan in de Premier League. De ploeg van Jürgen Klopp slaagde er dinsdagavond in om op bezoek bij Burnley een overwinning te behalen (0-2).

Vroege voorsprong voor Liverpool

Burnley, dat dit seizoen vecht voor lijfsbehoud, kwam uitstekend uit de startblokken en kreeg direct een aantal goede mogelijkheden. Aan de andere kant van het veld was het echter al snel raak. Na een mooie actie van Cody Gakpo kreeg Darwin Núñez de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld en maakte hij af: 0-1.

Een korte tijd later bewees de Uruguayaan Gakpo een slechte dienst. De Nederlander leek te scoren, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren vanwege een overtreding van Núñez. Daardoor bleef Burnley, mede door een goed keepende James Trafford, in leven en moest Liverpool in de tweede helft nog aan de bak.

Gravenberch en Gakpo tegen Burnley belangrijk

Na de theepauze zagen de bezoekers opnieuw een treffer worden afgekeurd. Ryan Gravenberch en Harvey Elliot combineerden erop los. De laatste speler schoot de bal overtuigend tegen de touwen aan, maar ditmaal stond Mohamed Salah hinderlijk buitenspel. Hoewel Liverpool het overwicht had, moest het team van Klopp dan ook oppassen.

Aan het einde van het duel was het Diogo Jota die alsnog de 0-2 binnenschoot, waardoor Liverpool met een zege naar huis ging. Het staat met 42 punten op de eerste plaats in de Premier League. Arsenal moet echter nog een wedstrijd inhalen. Burnley staat op de negentiende positie en moet vrezen voor degradatie.

Scoreverloop: 0-1 (6′) Darwin Núñez, 0-2 (90′) Diogo Jota

Pakt Liverpool de landstitel?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie