‘Koning Eredivisie’: dit is de SN Sterspeler van het Seizoen 2023-2024

Foto: ‘Koning Eredivisie’: dit is de SN Sterspeler van het Seizoen 2023-2024

Er kan er maar één de winnaar zijn, luidt het bekende gezegde. En dus hebben we dan eindelijk de SoccerNews Sterspeler van het Seizoen 2023-2024. Een geweldige strijd hield huis de afgelopen 24 uur nadat het SN Team van het Seizoen 2023-2024 bekend werd gemaakt. De stembureaus zijn gesloten en de exit-poll is duidelijk: Dávid Hancko is de SN Sterspeler van het Seizoen 2023-2024.

SN Sterspeler van het Seizoen 2023-2024: Dávid Hancko verslaat Luuk de Jong

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van het SN Team van de Week (x34), statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kon op onze site of app, maar ook via bijvoorbeeld Instagram, FacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen. Vanuit het sterrenelftal is door alle SoccerNews-volgers nogmaals gestemd op de allerbeste.

De Feyenoord-verdediger volgt daarmee zijn ploeggenoot in Rotterdam, Santiago Giménez op. In het kampioensjaar was de Mexicaan de duidelijke uitblinker. Deze keer ontspon zich een tweestrijd tussen Hancko en Luuk de Jong. De Slowaak lag lang gelijk, maar bij het scheiden van de markt had hij toch duidelijk het verschil gemaakt. Na alle stemmen van verschillende bussen geteld te hebben bleek dat Joey Veerman met brons ervandoor gaat.

SN Sterspeler van het Seizoen: goud voor Dávid Hancko

Slechts twee spelers hadden meer uitverkiezingen voor het SN Team van de Week dan Dávid Hancko. De Feyenoord-verdediger mocht zich liefst 9 keer opmaken voor een plekje in het sterrenteam. Vaak was hij de grootste ster. Het komt niet vaak voor dat een centrale verdediger zo opvalt als de Slowaak van Rotterdam. Hancko scoorde namelijk 5 keer en gaf 2 assists. Maar daar is niet waar we de sierlijke verdediger aan zullen herinneren. Denk aan een lange pass op maat en je ziet Hancko voor je. Zijn passnauwkeurigheid (89,2 procent over het hele seizoen) is onovertroffen. Hij straalt rust uit in De Kuip en zag zijn marktwaarde explosief stijgen. Feyenoord kan de absolute hoofdprijs vragen, zeker nu hij met klinkende cijfers SN Sterspeler van het Seizoen is geworden! In de voorrondes legde hij onder Olivier Boscagli het zwijgen op om in de finale nog twee andere PSV’ers de baas te blijven. Hancko gaat met heel veel vertrouwen het EK spelen.

Op het stembureau website staken er drie spelers duidelijk bovenuit.

SN Sterspeler van het Seizoen: zilver voor Luuk de Jong

We beginnen bij de spitsen gelijk met de topscorer: Luuk de Jong. De targetman van PSV lijkt maar niet oud te worden. De 33-jarige goalgetter raakte liefst 29 keer de touwen en zorgde voor 15 assists. Ongelooflijke cijfers van de man die een van de beste koppers aller tijden is. In Barcelona, Sevilla en Eindhoven wordt hij al de GOAT genoemd of allerlei varianten daarop. Bij het SN Team van de Week heeft hij een eigen kleedkamer. Een ongelooflijke 14 keer zat hij erbij en met zijn doelpunten heeft hij heel veel SN Sterspeler van de Week-trofeeën verzameld. Het is bijna een doodszonde om De Jong níet in je SN Team van het Seizoen en met geweldige overmacht won hij ook die verkiezing. Alleen de allerlaatste en misschien wel belangrijkste stemming verloor hij. Kop omhoog De Jong, alleen dan kan je nog weer wat mooie doelpuntjes maken (op aangeven van Hancko).

De Jong probeerde het op YouTube nog met een extra ingelaste stemming, maar ook dat mocht niet baten.

SN Sterspeler van het Seizoen: brons voor Joey Veerman

We hebben in de top 3 gewoon van elke linie (behalve de keeper) er eentje. Joey Veerman complementeert het podium. . Deze stylist van PSV haalde liefst (schrik niet) 10 keer het SN Team van de Week! Als klap op de vuurpijl mag hij ook nog eens met Oranje mee naar het EK. Veerman scoorde 5 keer, misschien een beetje magertjes. Maar diezelfde Veerman was ook goed voor 16 assists. Zijn voorassists zullen ook niet op twee handen te tellen zijn. Veerman neemt risico in zijn spel, passt veelal vooruit en ziet altijd de gaatjes die anderen niet zien. Hij ziet ook ruimte in het SN Team van het Seizoen. Quinten Timber maakte het hem heel lastig in de kwalificatie en Veerman wist op het nippertje te winnen. Voor de SN Sterspeler van het Seizoen moet hij genoegen nemen met brons, maar wel een zwaarbevochten brons. Brons met een gouden stijlvol randje dus.

Op stemkantoor Facebook pakte Joey Veerman heel veel stemmen.

SN Team van het Seizoen: PSV de allerbeste, Hancko de opvallendste

Zo komen we met SoccerNews tot het einde van seizoen 2023-2024. Een jaar vol hoogtepunten, dieptepunten, juichmomenten en tranen. 34 SN Teams van de Week waaruit we samen uiteindelijk het SN Team van het Seizoen hebben samengesteld en de SN Sterspeler van het Seizoen hebben gekozen. Ga zo door met stemmen, vandaag voor de Europese verkiezingen en voor je het weet staat de Eredivisie weer voor de deur. Wie van de SN Team van het Seizoen-sterspelers kunnen we komende seizoen nog bewonderen?

Het SN Team van het Seizoen 2023-2024 met de SN Sterspeler van het Seizoen 2023-2024.

We kunnen er niet genoeg van krijgen: kies jij nu toch nog voor iemand anders?

  • Nee, Dávid Hancko
  • Ja, Luuk de Jong
  • Ja, Joey Veerman
  • Ja. iemand anders
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie