‘Koeman verrast met Oranje-tweetal’

Foto: ‘Koeman verrast met Oranje-tweetal’

Bondscoach Ronald Koeman moet Jerdy Schouten en Quinten Timber oproepen voor het Nederlands elftal. NOS-verslaggever Arno Vermeulen is van mening dat de bondscoach van Oranje eigenlijk niet om de PSV-uitblinker heen kan, maar vindt ook dat Timber naar aanleiding van zijn goede prestaties een oproep heeft verdiend.

Schouten maakt indruk bij PSV

Schouten maakte afgelopen zomer de overstap van Bologna naar PSV en groeide snel uit tot een sleutelspeler in het elftal van trainer Peter Bosz. Schouten heeft inmiddels Ibrahim Sangaré doen vergeten in Eindhoven stelt Arno Vermeulen op de site van de NOS. “Ik denk hij een type speler is dat elke trainer wel op zijn middenveld wil hebben. Schouten speelt zo ongelooflijk volwassen en is een complete speler.”

Volgens Vermeulen oogt het spel van Schouten sober en simpel, maar is dat juist een grote kwaliteit. “Hij gebruikt zijn techniek ook heel efficiënt. Het is niet dat hij drie man op spectaculaire wijze passeert, maar hij ziet het spel heel goed.” Schouten werd al eens opgeroepen voor Oranje door oud-bondscoach Louis van Gaal. De middenvelder speelde destijds mee in het Nations League-duel met Wales. Daar bleef het voorlopig bij voor Schouten, die door Koeman nu is opgenomen in de voorselectie voor de EK-kwalificatieduels met Ierland (18 november) en Gibraltar (21 november).

Nieuw Oranje-talent dient zich aan

Nu Frenkie de Jong nog altijd afwezig is voorspelt Vermeulen een ‘wisseling van de wacht’ op het middenveld van Oranje. Naast Schouten ziet de voetbalverslaggever ook Tijjani Reijnders, Mats Wieffer en Joey Veerman op de deur kloppen. Al past Quinten Timber ook in dat rijtje vindt Vermeulen. “Hem zou ik best een keer bij Oranje willen zien.”

De Feyenoord-middenvelder werd nog nooit opgeroepen voor Oranje, maar door zijn goede spel bij Feyenoord kan een oproep alsnog snel volgen. Vrijdag maakt Koeman zijn definitieve selectie bekend voor de interlands tegen Ierland en Gibraltar. Cody Gakpo maakt mogelijk zijn rentree, terwijl Matthijs de Ligt en Micky van de Ven niet beschikbaar zijn vanwege blessures.

Moeten Schouten en Timber worden opgeroepen?

  • Schouten en Timber
  • Alleen Schouten
  • Alleen Timber
  • Beiden niet
2787+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie