Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Jurjus wil Groningen meteen terug naar Eredivisie loodsen

Foto: Jurjus wil Groningen meteen terug naar Eredivisie loodsen

Hidde Jurjus gaat aan de slag bij FC Groningen. De 29-jarige doelman komt transfervrij over van De Graafschap. Hij tekent voor twee seizoenen bij de degradant, met de optie voor een extra jaar.

Groningen neemt Jurjus transfervrij over

Na twee seizoenen op De Vijverberg komt er een einde aan de periode van Jurjus bij De Superboeren. Door zijn aflopende contract kon hij transfervrij een move maken, waarbij de keuze viel op FC Groningen. De sluitpost doorliep de jeugdopleiding van De Graafschap, en kwam er later twee keer terug in zijn loopbaan. Verder keepte Jurjus voor PSV, Roda JC en KFC Uerdingen. Bij De Trots van het Noorden start een nieuw hoofdstuk.

Geen langer verblijf bij De Graafschap

De club uit Doetinchem probeerde de doelman nog langer te binden, maar slaagde niet in die missie. “Ik heb twee mooie seizoenen achter de rug bij De Graafschap – alles gespeeld daar – en na gesprekken met FC Groningen zie ik dit als een hele mooie stap omhoog. De club komt vanuit een heel moeilijke positie, maar het verhaal dat aan mij is voorgelegd; daarin geloof ik en daar wil ik heel graag bij horen”, klinkt het op de clubwebsite van Groningen.

 Jurjus wordt gevraagd naar de eerste indruk van zijn nieuwe club. “Groot! En warm. Dat beeld had ik al wel. Ik denk dat ik wel een beetje begrijp wat de supporters hier willen zien en wat ze van je verwachten als speler en ook als mens. Ik denk dat dit wel goed gaat passen. Ik ben echt wel een teamspeler, dus ik focus mij eerst altijd op het teamdoel en dat is denk ik heel simpel komend seizoen: zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie.”

Goede doelman voor Groningen?

  • Ja, prima hoor
  • Nah…
231+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie