Italiaanse zwaargewichten nemen het op voor bekritiseerde Donnarumma

Foto: Italiaanse zwaargewichten nemen het op voor bekritiseerde Donnarumma

Na de 1-1 zeperd tegen Noord-Macedonië neemt de kritiek op de Italiaanse ploeg toe in eigen land. Vooral doelman Gianluigi Donnarruma moet het ontgelden, al krijgt hij nu steun van een aantal grote namen.

Keeper moet het ontgelden na duur puntenverlies

Zaterdagavond morste Italië in de slotfase dure punten in de EK-kwalificatiewedstrijd in Skopje. Ciro Immobilo zette La Squadra Azzurra nog wel op voorsprong, maar een rake vrije trap van Enis Bardhi zorgde voor de 1-1 eindstand. Donnarumma kreeg het te verduren na de gelijkmaker. In diverse media wordt Guglielmo Vicario van Tottenham Hotspur naar voren geschoven als nieuwe eerste keus voor het belangrijke treffen met Oekraïne.

Voormalig international Walter Zenga vindt dat Donnarumma gewoon mag blijven staan onder de Italiaanse lat. “Gigio heeft een fout gemaakt en dat weet hij, maar hoeveel fouten heeft Buffon gemaakt in zijn carrière? Als je goed zoekt, zal je er veel zien”, klonk het tegenover Corriere dello Sport.

Ook kritiek op veldspelers

“Hoe meer wedstrijden je speelt, hoe meer fouten je maakt, dat is de simpele waarheid. Er is geen rol met dezelfde verantwoordelijkheid als die van een keeper en dan krijg je kritiek. Het gelijkspel in Skopje bewijst dat. We hebben het nu over de fout van Donnarumma, maar hoe zit het met Zaniolo? Hij was zo naïef om een ​​overtreding te begaan die tot de gelijkmaker leidde”, analyseerde de oud-doelman.

Legende Dino Zoff nam het bij La Gazzetta dello Sport eveneens op voor de bekritiseerde doelverdediger. “Het is normaal dat er hoogte- en dieptepunten zijn. Misschien zijn sommige mensen vergeten wat hij op het vorige EK heeft gedaan.” Ook Fabio Cannavaro steunt Donnarumma. “Het is waar dat hij het moeilijk heeft op dit moment, maar we mogen nooit vergeten hoe hij ons op het EK heeft geholpen”, aldus de oud-aanvoerder van Italië bij Radio Anch’Io lo Sport.

Donnarumma laten staan?

  • Ja, zeker wel
  • Nee, wisselen!
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie