Italiaanse media en De Rossi eensgezind over Feyenoord-uitschakeling

Foto: Italiaanse media en De Rossi eensgezind over Feyenoord-uitschakeling

In de Italiaanse media is men het erover eens dat AS Roma terecht door is ten koste van Feyenoord. De Romeinen wonnen na het nemen van strafschoppen en schakelden daardoor Feyenoord voor de derde keer op rij uit. De Italianen zagen onder meer Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther uitblinken.

Italiaanse media en De Rossi laten zich uit over ‘verdiende zege’ op Feyenoord

La Gazzetta dello Sport prees de doelman na zijn optreden tegen Roma. “Timon Wellenreuther was tot twee keer toe belangrijk met een redding op Paulo Dybala en Romelu Lukaku.” De krant vond het terecht dat Roma uiteindelijk aan het langste eind trok. “ls Feyenoord op 0-2 was gekomen, was dat echt een grote grap. De Rotterdammers creëerden eigenlijk niets.”

Mediaset roemde twee andere Feyenoord-uitblinkers, waaronder Santiago Giménez. “Hij is altijd klaar om een kans af te maken in het centrum van de aanval. Voor het team is hij een echt aanspeelpunt. Hij was brak de ban met het openingsdoelpunt, maar daarna werd hij telkens gestopt door Mile Svilar. In de tweede helft kreeg Gimenez ook een stuk minder ballen.”

Ook Dávid Hancko kon rekenen op complimenten. Het leek wel alsof hij met lijm vast zat aan Lukaku. De Belg kreeg alleen ruimte met zijn rug naar het doel toe. Hancko was precies in zijn dekking, taai in de duels en bij bijna alle duels was hij Lukaku te slim af. Alleen de gemiste penalty was een smetje op zijn avond.”

De Rossi spreekt van verdiende zege op Feyenoord

Roma-trainer Daniele de Rossi vertelde op de persconferentie ook dat hij Roma de terechte winnaar vond. “Ik ben erg blij dat het zo is afgelopen. Ik denk dat het verdiend was, gezien alles wat we in de wedstrijd hebben gedaan. De manier waarop we gewonnen hebben, heeft bij veel mensen een hartaanval veroorzaakt, maar past wel bij de AS Roma-manier. Wij zijn niet meer het lelijke eendje en beginnen nu ook te winnen.”

De trainer prees ook nog zijn doelman Mile Svilar, die de held werd door twee strafschoppen te stoppen. “Ik weet dat mensen zeggen dat strafschoppen een loterij zijn, maar het is niet alleen maar geluk. Hij werkt hard, bestudeert de tegenstanders, is snel van zijn lijn af, dus hij weet wat hij doet en dat brengt ons geluk.”

Is Roma terecht door?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
1223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie