“Ik denk dat Van Gaal pro Kroes is”

Foto: “Ik denk dat Van Gaal pro Kroes is”

Ronald de Boer heeft het sterke vermoeden dat Louis van Gaal aan de zijde van Alex Kroes staat. De algemeen directeur van Ajax is geschorst vanwege handelen in voorkennis, maar de oud-bondscoach lijkt daar het zijne van te denken.

Steun voor Alex Kroes groeit bij Ajax

De Boer zet vraagtekens bij de schorsing van Kroes. “Je wacht anderhalf jaar op de Messiah. Dan is die er eindelijk en dan ga je zo met elkaar om. Als je zo sterk je punt wil maken…”, stelt hij in Rondo. “Ik begreep dat echt niet. Het lijkt wel alsof ze ruzie hadden. Anders zeg je: ‘Luister, hij heeft een fout gemaakt. En nu gaan we kijken hoe we er samen uitkomen.'”

Handelen met voorkennis is weliswaar een strafbaar vergrijp bij een beursgenoteerd bedrijf. “Het zal best zwart of wit zijn, en geen grijs gebied”, vervolgt De Boer. “Maar dan nog vind ik, als je zolang op iemand wacht en de intenties zijn niet om zichzelf te verrijken, dat je dan samen naar buiten moet komen. En dat is niet het geval. Dat vind ik een hele rare gang van zaken.”

Van Praag onder vuur

Khalid Boulahrouz deelt die visie. “Het leek erop alsof Van Praag haast had met het nieuws over Kroes. Volgens mij kan je dit intern ook prima oplossen. Ik kan mijn vinger niet op de zere plek leggen, maar ik denk dat er heel veel andere dingen spelen. Ik denk dat Van Praag bezig is om zichzelf te beschermen. Marco van Basten haakt in: “Ik denk dat de RvC hoopte dat Kroes het wat milder zou spelen, maar Kroes wilde schoon schip maken.”

Van Gaal is in een adviserende rol ook actief binnen Ajax. De Boer denkt te weten aan welke kant hij staat. “Ik denk dat Van Gaal pro Kroes is, maar hij heeft ook veel respect voor Michael.”

Is er nog een weg terug voor Kroes?

  • Ja
  • Nee
293+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie