Heerenveen geeft Almere City van katoen: 3-0

Sc Heerenveen heeft op vrijdagavond van Almere City FC gewonnen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 3-0 voor de Friezen van oefenmeester Kees van Wonderen door doelpunten van Pelle van Amersfoort (twee) en Sven van Beek, die de tegenstander dus kansloos lieten.

Heerenveen maakt er drie tegen Almere City

Bij Heerenveen gaat het alle kanten op: de Friezen begonnen goed aan het seizoen 2023-2024, raakten vervolgens in verval, maar zijn in het hier en nu weer helemaal ‘back‘. “Misschien is het zelfs wel twee voor twaalf”, liet Van Wonderen eerder weten, maar klokslag twaalf uur werd het dus nooit bij zijn club.

Heerenveen had al bijzonder snel op voorsprong kunnen komen, maar in de achtste minuut van de wedstrijd haalde Loïc Mbe Soh een inzet van Van Amersfoort van de lijn. Het bleek uitstel van executie, want acht minuten later was het alsnog raak: op aangeven Simon Olsson zorgde Van Amersfoort, de man die eerder zo dichtbij was, voor een voorsprong.

Nog voor rust werd het ook 2-0: Mats Köhlert gaf voor en Van Beek kopte het tweede doelpunt van de avond binnen. Na de pauze werd het ook nog eens 3-0 door de tweede goal van Van Amersfoort, waardoor Heerenveen voorlopig naar de zesde plaats op de ranglijst stijgt. Niet slecht voor een club waar het tot voor kort nog ‘twee voor twaalf’ was.

Scoreverloop: 1-0 (16′) P. van Amersfoort, 2-0 (40′) S. van Beek, 3-0 (70′) P. van Amersfoort