Groot wonder helpt Manchester United, Real Madrid wint dankzij Joselu

Manchester United heeft donderdagavond op de valreep een overwinning geboekt op Wolverhampton: 3-4. Real Madrid won dan weer redelijk eenvoudig met 0-2 op bezoek bij Getafe.

Grote problemen Manchester United op tijd verholpen

Voor de Engelse grootmacht leek het tegen Wolverhampton een makkelijk duel te worden. Binnen een paar minuten stond het team van Erik ten Hag namelijk al op een voorsprong. Marcus Rashford, die er eerder vanwege disciplinaire redenen niet bij was, werkte de bal binnen vijf minuten binnen en maakte daarmee de openingstreffer.

Een kwartier later stond het alweer 0-2, toen Rasmus Højlund een treffer op zijn naam zette. Het gaf Manchester United vertrouwen, maar in de tweede helft ging het niveau behoorlijk naar beneden. Een raak geschoten strafschop van Pablo Sarabia bracht de spanning terug in de wedstrijd, waardoor de bezoekers gingen wankelen.

Nadat invaller Scott McTominay raak kopte uit een hoekschop, leek Manchester United voor even de zege veilig te hebben. Doelpunten van Max Kilman en Pedro Neto zorgden er echter voor dat in de blessuretijd de gelijke stand op het scorebord stond. Kobbie Mainoo schoot Manchester United vervolgens in de absolute slotfase alsnog naar de overwinning.

Joselu grote man bij Real Madrid

Voor Real Madrid was de uitwedstrijd tegen Getafe belangrijk om de koppositie te heroveren. Daarin slaagde het team van Carlo Ancelotti. Binnen een kwartier kopte Joselu raak, waarna hij in de tweede helft de tweede treffer op zijn naam zette. De voorsprong op achtervolger Girona bedraagt daardoor weer 2 punten.

Is Ten Hag nog altijd de juiste man voor Manchester United?