Go Ahead in extremis naast Utrecht

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag opnieuw geen nederlaag toegestaan. In de slotfase trok de formatie uit Deventer de stand in evenwicht tegen FC Utrecht: 2-2.

Go Ahead slaagde er binnen tien minuten in om twee keer te scoren. Helaas voor de manschappen van René Hake deed Willum Willumsson dat in de derde minuut in eigen doel, maar deze schade werd al snel weer hersteld. Bobby Adekanye werkte de gelijkmaker tegen de touwen na een afgeslagen hoekschop.

In de dertiende minuut nam Utrecht andermaal de leiding in Utrecht. Sander van de Streek kreeg een opgelegde kans in de voeten geworpen en de middenvelder profiteerde dankbaar door doelman Jeffrey de Lange kansloos te laten: 1-2. Na het fraaie openingskwartier bleven de grote kansen lange tijd uit.

Utrecht slaagde er na rust niet in om de voorsprong te vergroten. Het was aan Vasilis Barkas te danken dat Go Ahead niet langszij kwam, maar in extremis ging het alsnog mis voor de bezoekers. Sylla Sow bepaalde de eindstand op 2-2.

Scoreverloop: 0-1 (3′) W. Willumsson (eigen doelpunt) 1-1 (10′) B. Adekanye, 1-2 (13′) S. Van de Streek, 2-2 (90′) S. Sow