‘Feyenoord-transfer in stroomversnelling’

Foto: ‘Feyenoord-transfer in stroomversnelling’

Feyenoord hoopt in de slotdagen van de transfermarkt nog één of twee versterkingen presenteren. Een daarvan moet de Uruguayaanse jeugdinternational Luciano Rodriguez worden, die de Rotterdammers aan doelpunten moet helpen. Aan de andere kant wil Feyenoord Ramiz Zerrouki niet laten gaan.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Feyenoord dicht bij komst Rodriquez

“Redelijk dichtbij”, vertelde algemeen directeur Dennis te Kloese over de mogelijke komst van Rodriquez naar Feyenoord. “Maar er is veel concurrentie.” Onder meer Benfica zou op het vinkentouw zitten voor de aanvaller.

Volgens het weekblad is Rodriquez de speler waar Slot naar op zoek is. “Hij is een potentiële ‘verschilmaker’, een makkelijk schietende en scorende aanvaller die als rechtsbuiten kan spelen, maar ook in de spits. Daarbij beschikt hij over de fysieke voorwaarden die de trainer graag ziet bij zijn spelers, hij is redelijk snel en zou de intensiteit moeten aankunnen die hoort bij het spelen op een aanvallende positie bij Feyenoord.”

Vijf miljoen voor Rodriquez

Slot gaat daarbij op de scouting van Feyenoord af, die een positief advies heeft gegeven over de komst van de Urugyaan meldt Voetbal International. “Men zou Te Kloese hebben geadviseerd rond de vijf miljoen euro te betalen voor Rodríguez. De enige vraag is nog tegen hoeveel procent van de transferrechten? Feyenoord haalde eerder Santiago Giménez in een vergelijkbare deal weg bij Cruz Azul en kocht later steeds meer procent van de rechten bij, zodat de aanstaande inkomende transfersom van spits nu voor negentig procent voor Feyenoord is. Toen Marcos Senesi de club verruilde voor Bournemouth, had diens werkgever vóór Feyenoord, San Lorenzo, recht op naar verluidt twintig procent van de transfersom.”

Daarnaast lijkt Feyenoord niet van plan om Zerrouki te laten gaan weet Voetbal International. “Volgens bronnen in Frankrijk en Turkije hebben twee clubs geïnformeerd naar de mogelijkheden de middenvelder van het Algerijnse elftal te kopen of te huren, een uit de Ligue 1 en een uit de Süper Lig. Feyenoord is niet van plan nu al afscheid te nemen van de middenvelder in wie het zo veel tijd, geld en energie heeft gestoken. Daarbij heeft Zerrouki zich dit seizoen in de Champions League laten zien en geldt hij bovendien als de vervanger van Mats Wieffer, mocht die komende zomer een transfer maken naar een Europese topclub.”

Is Rodriquez een versterking voor Feyenoord?

  • Ja, absoluut
  • Nee, dat vind ik niet
1195+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie