Luciano Rodríguez

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Luciano Rodríguez

Luciano Rodríguez is een Uruguayaanse vleugelaanvaller. De jeugdinternational van Uruguay speelt momenteel voor Liverpool FC Montevideo.

  • Rodríguez speelt momenteel voor Liverpool FC Montevideo
  • De aanvaller werd in 2023 kampioen van Uruguay
  • Hij brak door in het shirt van CA Progreso
  • Rodríguez won de wereldbeker met Uruguay -20

Clubcarrière

Luciano Rodríguez Rosales werd op 16 juli 2003 geboren in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. De rechtsbuiten speelde in de jeugd voor CA Bella Vista en CA Progreso. Zijn tweelingbroer Emiliano Rodríguez is eveneens profvoetballer geworden.

Doorbraak in Uruguay

Op 17 januari 2021 debuteerde Rodríguez voor de hoofdmacht van CA Progreso, dat tegen Montevideo City Torque bleef steken op 0-0. Op 6 augustus maakte de aanvaller voor eigen publiek zijn eerste doelpunt tegen CA Rentistas (2-2). Later dat jaar besliste hij hoogstpersoonlijk de thuiswedstrijd tegen Montevideo Wanderers (3-1 zege) door één doelpunt en twee assists te produceren.

Rodríguez bleef tot eind 2022 actief voor Progreso. In totaal speelde hij 54 officiële wedstrijden voor de Gauchos, waarin hij zeven doelpunten maakte en twee keer als aangever fungeerde. Begin 2023 stapte de rechtspoot over naar Liverpool FC Montevideo. Met die transfer was ruim 450.000 euro gemoeid.

Smaakmaker bij Liverpool Montevideo

Op 20 februari 2023 maakte Rodríguez zijn debuut voor Liverpool FC Montevideo, dat een 3-1 zege behaalde op CA Fénix. Een kleine maand later maakte de aanvaller tegen Defensor SC (2-2) zijn eerste doelpunt voor de Negriazules. Met negen doelpunten en zes assists in 34 officiële wedstrijden groeide hij in rap tempo uit tot een smaakmaker. In zijn eerste seizoen voor het Uruguayaanse Liverpool werd Rodríguez meteen landskampioen en deed hij bagage op in de Copa Libertadores.

De ontwikkeling van Rodríguez bleef niet onopgemerkt in het buitenland. In januari 2024 viel zijn naam in relatie tot clubs als Benfica en Feyenoord, maar tot een directe transfer kwam het niet..


Juichen als jeugdinternational van Uruguay (Pro Shots)

Interlandcarrière

Rodríguez doorliep verschillende jeugdelftallen van Uruguay. In 2023 werd de aanvaller wereldkampioen met de Onder 20-selectie, waarna hij in 2024 debuteerde voor de Onder 23-selectie. Ondanks een aantal uitnodigingen debuteerde hij vooralsnog niet voor het Uruguayaanse nationale team.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie