‘Feyenoord kansloos, Zorro zonder masker slaat weer toe’

Foto: ‘Feyenoord kansloos, Zorro zonder masker slaat weer toe’

Feyenoord moet na de nederlaag tegen Atlético Madrid verder in het Europa League-toernooi. De Madrilenen waren dinsdag een maatje te groot en zegevierden met 1-3. Bij Feyenoord had men de balen, maar was men ook realistisch. Een blik die ook de Nederlandse ochtendkranten hadden.

Atlético imponeert

Volgens het Algemeen Dagblad haalden vooral de Spanjaarden een veel hoger niveau in Rotterdam dan in Madrid. “De wijze waarop Feyenoord zich had gepresenteerd in het Civitas Metropolitano begin oktober had een voorbode moeten zijn van een ware belegering van de Madrilenen in de Kuip. Maar Atlético had duidelijk geleerd van de moeizame 3-2 winst in eigen stadion.”

Toch is de krant van mening dat Feyenoord zich niet hoeft te schamen voor de uitschakeling. “De derde plek, goed voor een ticket voor de tussenronde in de Europa League, is het lot voor de ploeg van Slot. Absoluut geen prestatie om met het schaamrood op de kaken te moeten accepteren. Maar in Rotterdam was er na vier goede wedstrijden in het miljardenbal wekenlang hoop op meer.”

Ook De Telegraaf vond Atlético zeer volwassen ogen. “Die Simeone weet al jaren hoe hij zijn manschappen onder de moeilijkste omstandigheden met het mes tussen de tanden moet laten spelen. Allesbehalve geïntimideerd door het kabaal in de uitverkochte Kuip kwam in de openingsfase zelfs een vleugje Spaanse furie tevoorschijn.” De krant zag daarnaast een aantal Feyenoorders door de mand vallen. “Santiago Gimenez zat in de tang bij zijn naamgenoot José Maria Gimenez, Igor Paixao kwam er helemaal niet aan te pas en in de defensie speelde Lutsharel Geertruida voor de pauze een ongelukkige wedstrijd.”

Leerzaam avontuur voor Feyenoord

De Volkskrant noemt het een ‘leerzaam avontuur’ voor Feyenoord. “Dan doe je zo je best als Feyenoord, dan koester je de illusie om de laatste zestien te bereiken van het grootste voetbaltoernooi voor clubs ter wereld, en dan is de tegenstander zo koelbloedig. Messcherp in de afronding bovendien, terwijl Feyenoord zelf kansjes miste.” Ook had het medium complimenten over voor de Spaanse topploeg. “Atlético is de machine van trainer Diego Simeone, naar het schijnt de best betaalde trainer van de wereld. Gekleed in het zwart, als Zorro zonder masker, met zijn edele kunst om telkens een topelftal te formeren. Hard, doch ook geslepen en gewoon goed.”

Zie jij Atletico de Champions League winnen?

  • Ja, maken ze wel kans op
  • Nee, zie ik niet gebeuren
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie