Excelsior-spits maakt zich op voor interland tegen Oranje

Foto: Excelsior-spits maakt zich op voor interland tegen Oranje

Het Nederlands elftal moet in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland rekening houden met Troy Parrott. De 21-jarige spits van Excelsior kreeg een uitnodiging voor de aanstaande interlandperiode.

Parrott terug bij Ierse ploeg

Het is zeker niet de eerste keer dat Parrott geselecteerd wordt voor de nationale ploeg, de voorbije interlands ontbrak hij echter. Ondanks zijn jonge leeftijd kwam hij al tot twintig interlands, hier scoorde hij vier keer. Bondscoach Stephen Kenny liet Everton-verdediger Seamus Coleman – die net terugkomt van een blessure – en Championship topscorer Sammie Szmodics van Blackburn Rovers buiten de selectie.

Spurs-huurling in Kralingen

Zo keert Parrott terug in het keurkorps van Ierland, waar hij onder meer moet concurrenten met Brighton-toptalent Evan Ferguson. Dit seizoen huurt Excelsior de aanvaller van Tottenham Hotspur. Hij moest in eerste instantie Nikolas Agrafiotis voor zich dulden voor de nummer 9-positie. Afgelopen weekend tegen AZ (1-1) kreeg de Ier zijn eerste basisplaats onder Marinus Dijkhuizen. Tijdens zijn invalbeurten scoorde hij tot dusver drie keer.

Ierland verloor eerder in eigen huis met 1-2 van Oranje. Via de ‘normale route’ zit kwalificatie er niet meer in: mocht Nederland zich direct plaatsen voor het EK komt er wel een plekje vrij in de play-offs. Merkwaardig genoeg is het voor de Ieren dus beter om de ploeg van Ronald Koeman een resultaat te laten halen tijdens het onderlinge treffen op 18 november.

Goede spits die Parrott?

  • Vind ik wel
  • Nah…
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie