Excelsior maakt gehakt van Cambuur

Excelsior heeft zondagmiddag een flinke tik uitgedeeld aan concurrent SC Cambuur. Na een wervelende eerste helft werd de formatie uit Leeuwarden met 4-1 opzij gezet.

Alles gaat mis bij Cambuur

Excelsior presteerde de laatste weken dramatisch, waar Cambuur juist zelfvertrouwen leek te tanken. Ondanks de beroerde positie op de ranglijst begonnen de manschappen van Sjors Ultee dan ook met vertrouwen aan de wedstrijd in Kralinger. Na het laatste fluitsignaal bleef daar echter weinig van over. Na slecht uitverdedigen zorgde Kenzo Goudmijn al na zes minuten voor de openingstreffer.

Binnen 35 minuten ging het helemaal mis aan Cambuur-zijde. Excelsior verdubbelde de marge al in de tiende minuut: León Bergsma werkte de bal in eigen doel door Robbin Ruiter tussen de benen te passeren, waar Siebe Horemans een vrije trap vrijstaand tot 3-0 prolongeerde. Het werd nóg mooier voor de Kralingers: Lazaros Lamprou schoot een voorzet fraai tegen de touwen.

Navarone Foor kreeg de kans om Cambuur terug in de wedstrijd te brengen, maar zijn vrije trap eindigde op de paal. Na rust viel de 4-1 alsnog via Alex Bangura. Een bizarre tweede helft bleef echter uit. Excelsior liet nog een aantal grote kansen onbenut, waaronder een strafschop van Nikolas Agrafiotis.

Scoreverloop: 1-0 (6′) K. Goudmijn, 2-0 (10′) L. Bergsma (eigen doelpunt), 3-0 (20′) S. Horemans, 4-0 (33) L. Lamprou, 4-1 (50′) A. Bangura