Eto’o biedt excuses aan na belagen Algerijnse vlogger

Foto: Eto’o biedt excuses aan na belagen Algerijnse vlogger

Samuel Eto’o is door het stof gegaan, nadat hij in opspraak kwam na het belagen van een Algerijnse vlogger. De preses van Kameroen bood via sociale media zijn excuses aan, maar deed dit niet naar het slachtoffer.

Ondanks de uitschakeling van Kameroen bleef Eto’o de voorbije dagen nog in Qatar. Maandag bezocht de voormalig topspits de wedstrijd tussen Brazilië en Zuid-Korea, waarna hij het aan de stok kreeg met een vlogger uit Algerije. Eto’o was er niet van gediend dat de Youtuber bleef filmen en zocht fysiek de confrontatie. De oud-speler deelde daarbij onder meer een trap uit. De politie kon tussen beiden komen.

Het fragment ging vervolgens viral op social media. “Ik wil mijn excuses aanbieden voor het verliezen van mijn kalmte en mijn manier van reageren, die niet bij mijn persoonlijkheid past”, schrijft Eto’o in een statement. “Ik zeg sorry tegen het publiek voor dit ongelukkige incident.”

Bonje met Algerije

Eto’o wordt nog geregeld geprovoceerd door Algerijnse fans, die hem betichten van valsspel. Kameroen kwalificeerde zich voor het WK ten koste van het Noord-Afrikaanse land. Dit gebeurde na een zeer discutabele penalty in de onderlinge ontmoeting. Pas na 124 minuten werd de beslissende treffer aangetekend.

“Ik wil graag onder de aandacht brengen dat de uitschakeling van Algerije wreed was, maar helemaal volgens de regels”, vervolgt Eto’o. “Ik vraag daarom aan de Algerijnse autoriteiten en de voetbalbond om hun verantwoordelijkheden te nemen en een einde te maken aan deze ongezonde situatie, voordat er tragischere dingen gebeuren.”

Snapte je zijn reactie?

  • Ja, hij werd echt geprovoceerd
  • Nee, totaal niet
56+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie