Bizarre beelden: Voormalig Barça-ster vertoont ‘dictatoriaal gedrag’ en ontslaat coach

Foto: Bizarre beelden: Voormalig Barça-ster vertoont ‘dictatoriaal gedrag’ en ontslaat coach

Samuel Eto’o ging dinsdag helemaal los. Op internet zijn beelden verschenen van de voormalig topspits die tegenwoordig bondsvoorzitter van Kameroen is. Trainer Marc Brys was de kop van jut en kon zijn biezen pakken.

“In welk land denk je dat je bent?”

Eto’o was furieus. Hij voelde zich gepasseerd en pikte dit niet. Zonder zijn goedkeuring werd de Belg Marc Brys aangesteld als bondscoach van Kameroen. Brys is op 8 april door minister van Sport Narcisse Mouelle Kombi aangesteld als bondscoach van Kameroen. Volgens hem met de zegen van president Paul Biya. Echter zonder de goedkeuring van bondsvoorzitter Eto’o. Die was laaiend over het voorval. Eto’o speelde in het verleden voor onder meer FC Barcelona en Inter Milan. Eto’o noemt de benoeming ‘illegaal’. Er ontstond een heuse machtsstrijd op de burelen.

Eto’o gaat helemaal los.

In een officieel statement liet de Kameroense bond vorige week weten dat Brys was ontslagen. Brys en zijn staf zeggen van niks te weten en werken gewoon door. Dinsdag ontplofte de bom op het kantoor van de bond. Eerst leek de sfeer nog goed en zag het gesprek tussen Eto’o en Brys er goed uit middels een ferme handdruk. Even later kantelde de situatie volledig. Eerst richt Eto’o zijn pijlen op de technisch adviseur Cyrille Tollo. Hij scheld hem de huid vol. De delegatie van het Ministerie van Sport besluit daarom te vertrekken. Zij staan aan dezelfde kant van Brys. Ook hij wil vertrekken. Dit pikt Eto’o niet. “Ik ben de president. Als jij met ons wilt samenwerken… Jij bent hier nu trainer omdat ík jou heb aangesteld. Jij bent geen coach omdat iemand anders jou heeft benoemd. Je hebt jouw mankementen, maar blijf nu alsjeblieft bij deze bijeenkomst. Als je vertrekt, ben ik verplicht om mijn uitvoerend comité bij elkaar te roepen.”

Brys reageert vervolgens: “Ik heb veel respect voor jou, daar gaat het niet om. Maar ik neem de sportieve beslissingen.” Dit ging er bij Eto’o niet in en werd woest. “Nee, u beslist niet! Ik ben de voorzitter van de federatie. Ik ben verantwoordelijk voor de beslissingen die u maakt. En zo praat je niet tegen mij, meneer de coach! Ga nu zitten en we beginnen te werken. En stop nu met dit hele gedoe. Dit moet nu stoppen!” De situatie escaleerde daarna volledig.

Wat vind je van het gedrag van Samuel Eto’o?

  • Volslagen idioot
  • Hij heeft gelijk
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie