Driessen wijst ‘kampioenskandidaat nummer 1’ aan

Foto: Driessen wijst ‘kampioenskandidaat nummer 1’ aan

Valentijn Driessen stelt dat de kampioensstrijd tussen Feyenoord, Ajax, AZ, PSV en FC Twente voorbij is. Volgens de voetbalverslaggever is het inmiddels duidelijk dat de kampioensstrijd dit seizoen alleen nog tussen Feyenoord en Ajax zal gaan. Het andere drietal is volgens Driessen afgehaakt.

In zijn column in De Telegraaf schrijft Driessen dat de eerste slachtoffers zijn gevallen in de titelrace. “FC Twente zei ’nee’ tegen een bod van Feyenoord van 8 miljoen euro op Ramiz Zerrouki, omdat de tukkers wilden wedijveren om de landstitel. Acht wedstrijden later staat FC Twente vijfde op negen punten van koploper Feyenoord en zit Sparta de ploeg van Ron Jans op de hielen. In dat licht bezien is er in Enschede een financieel en sportieve inschattingsfout gemaakt. FC Twente kan slechts hopen dat er komende zomer nogmaals een bod van minimaal 8 miljoen euro op Zerrouki komt.”

PSV uitgeschakeld

Ook PSV is volgens Driessen uitgeschakeld voor de landstitel en moet zelfs vrezen voor de lange termijn. “Jarenlang is er geïnvesteerd op Champions League-niveau zonder het podium te bereiken en zo de gewenste én noodzakelijke tientallen miljoenen euro’s op te strijken. Dat is sportief duur betaald in januari. Het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke levert ongeveer 88 miljoen euro op, maar donderdag wacht uitschakeling in de Europa League.” Daarbij ziet volgens de voetbaljournalist de toekomst er voor de Eindhovenaren ook niet rooskleurig uit. “De hand gaat op de knip en PSV heeft nauwelijks argumenten om kroonjuweel Xavi Simons langer te binden. Zeker als de Champions League buiten beeld blijft.”

Ook ziet Driessen AZ niet kampioen worden, dat volgens de voetbaljournalist altijd op de beslissende momenten faalt. “Typisch AZ om niet thuis te geven als je de directe concurrent richting de beslissende fase van de competitie een gevoelige dreun kan uitdelen. Een mentaal iets. Bij winst in De Kuip was AZ over Feyenoord heen gegaan, maar het is allemaal te vrijblijvend aan Alkmaarse kant. Goede voetballers, maar geen killers.”

Volgens Driessen heeft Feyenoord wel de kenmerken van een kampioensploeg. “Overeind blijven en weinig punten verspelen in moeilijke fases van het seizoen. Met drie punten voorsprong op nummer 2 Ajax is Feyenoord cijfermatig kampioenskandidaat nummer 1.” Daarbij stelt de voetbaljournalist ook dat Feyenoord nog een makkelijker programma tegemoet gaat dan Ajax. “In de laatste twaalf wedstrijden is Ajax in de Johan Cruijff ArenA nog de enige tegenstander uit de top-5. Tot 19 maart, als Ajax-Feyenoord op het programma staat, zijn er nog drie competitierondes te gaan. Als er al een beslissende tik uitgedeeld kan worden, dan zal dat door Feyenoord zijn. Zo is de stand van zaken.”

Wie wordt kampioen?

  • Feyenoord
  • Ajax
  • AZ
  • PSV
  • FC Twente
4892+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie