Driessen gaat wéér los over Henderson

Foto: Driessen gaat wéér los over Henderson

Valentijn Driessen is nog altijd niet onder de indruk van Jordan Henderson. De voetbaljournalist noemde de Engelsman al geen bijzondere aanwinst voor Ajax en was na zijn eerste optreden tegen PSV ook uiterst kritisch op de middenvelder. Ook na het duel met Heerenveen concludeert Driessen dat Henderson weinig liet zien en niet het spel speelt dat bij Ajax hoort.

Open huis bij Ajax

Vorige week maakte Henderson zijn debuut tegen PSV en ook tegen Heerenveen verscheen de routinier weer aan de aftrap. Het optreden van de Engelsman tegen de Friezen kon Driessen opnieuw niet bekoren. De Ajax-watcher stelt in een video-item van De Telegraaf dat het wederom broos oogde bij de Amsterdammers. “Je ziet dat het met Henderson af en toe ook open huis is bij Ajax.”

Ook in balbezit vond Driessen Henderson niet zijn ‘gelukkigste’ wedstrijd spelen. “Vorige week tegen PSV was het veel breed en weinig diep. Nu had hij veel diepteballen, maar het is long ball Hendo lijkt het wel. Dat is niet het spel dat Ajax hoort te spelen. Dat hoort via combinatievoetbal over het middenveld door te komen met mensen tussen de linies. Dat heb ik heel weinig gezien.”

Henderson niet doorslaggevend

Driessen zag dat Ajax in de tweede helft voetballend beter voor de dag kwam en dat had volgens de journalist te maken met de wissel van Carlos Forbs. Chuba Akpom kwam voor hem in het veld en Kristian Hlynsson schoof daardoor een linie naar voren. Dat pakte volgens Driessen goed uit. “Hij kan dat wel en deed het wel wat beter. Daardoor werd Ajax ook wat gevaarlijker en speelden ze wat aanvallender dan voor rust.” Henderson bracht volgens Driessen echter alsnog te weinig. “Hij heeft natuurlijk wel het niveau om mee te draaien bij Ajax, maar is niet de doorslaggevende factor. Zowel niet aanvallend en bij Heerenveen bleek ook niet verdedigend.”

Eens met Driessen?

  • Ja, Henderson was matig
  • Nee, Henderson speelde prima
558+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie