Driessen: “Die clubs zie ik liever in de Eredivisie”

Foto: Driessen: “Die clubs zie ik liever in de Eredivisie”

Valentijn Driessen is niet rouwig om de dreigende degradatie van FC Volendam. De journalist van De Telegraaf vindt Het Andere Oranje op deze manier geen verrijking voor de Eredivisie.

Verweij vreest impact degradatie FC Volendam

FC Volendam staat momenteel zeventiende in de Eredivisie en staat op acht punten van een veilige plaats. Afdaling uit de Eredivisie dreigt. In de winterse transferperiode vertrok met Lequincio Zeefuik (AZ) ook nog eens dé parel uit de selectie. Mike Verweij stelt in de podcast Kick-Off: “Als Volendam gewoon opgelet had en het contract van Zeefuik wel had verlengd, want daar was Team Jonk druk mee bezig en ook naar op weg.”

Verweij verwacht dat de degradatie uit de Eredivisie een grote impact heeft. “Ik hou m’n hart vast voor de toekomst van Volendam. Je komt eigenlijk weer in de situatie terecht van voor het instappen van Jan Smit, Wim Jonk en Keje Molenaar. Ze speelden jarenlang om plek zeventien, achttien, negentien in de Keuken Kampioen Divisie.”

Driessen rouwt niet

Driessen is daar niet rouwig om. “Het heeft natuurlijk allemaal weinig met profvoetbal te maken. FC Groningen, ADO Den Haag of Willem II, dat zijn clubs die ik liever terugzie in de Eredivisie. Die hebben een grotere regionale betekenis dan Volendam dat heeft voor de regio Noord-Holland. Dat heeft gewoon een dorpsfunctie.”

Verweij is minder sceptisch. “Als je ziet wat voor grootheden FC Volendam in het verleden aan het Nederlands voetbal heeft afgeleverd, het is natuurlijk wel een traditieclub. Arnold Mühren, Gerrie Mühren, Pier Tol, Keje Molenaar, Joey Veerman.” Driessen: “Dat kan ook vanuit de Keuken Kampioen Divisie. Joey Veerman heeft ook nooit Eredivisie gespeeld met Volendam.”

Hoort FC Volendam thuis in de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
788+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie