Donyell Malen blinkt uit bij Dortmund

Donyell Malen heeft vrijdagavond een absolute hoofdrol opgeëist in de Duitse Bundesliga. De aanvaller van Borussia Dortmund besliste de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg met twee doelpunten: 3-0.

Nederlander scoort tweemaal tegen Freiburg

Na iets meer dan een kwartier spelen wist Malen de ban te breken. De voormalig PSV-aanvaller werd aangespeeld in het strafschopgebied, nam de tijd om de bal lekker klaar te leggen en mikte deze vervolgens onhoudbaar de bovenhoek in.

Nog voor het einde van de eerste helft verdubbelde Malen de voorsprong van Dortmund. Diep in de blessuretijd werd de Oranje-international vrijgespeeld door Niclas Füllkrug en hij passeerde doelman Noah Atubolu door de bal in de verre hoek te mikken.

Focus kan bijna op PSV

Op aangeven van Ian Maatsen maakte Füllkrug er zelf nog 3-0 van. Dortmund komt dankzij deze overwinning op gelijke hoogte met de nummer drie VfB Stuttgart. Het gat met Bayer Leverkusen (twaalf punten) en Bayern München (tien) is daarentegen groot. De nummers één en twee spelen zaterdagavond overigens tegen elkaar.

Dortmund staat binnenkort tegenover PSV in de Champions League. Op 20 februari is de heenwedstrijd in Eindhoven, waar de return voor 13 maart op de agenda staat.

Scoreverloop: 1-0 (16′) D. Malen, 2-0 (45′) D. Malen, 3-0 (87′) N. Füllkrug

Gaat Malen een basisplaats veroveren bij Oranje?