“De Kuip tijdens de kampioenswedstrijd, zoiets had ik nog nooit meegemaakt”

Foto: “De Kuip tijdens de kampioenswedstrijd, zoiets had ik nog nooit meegemaakt”

Brad Jones kijkt met een geweldig gevoel terug op het kampioensjaar van Feyenoord. De Australische goalie groeide uit tot de onbetwiste nummer één in De Kuip en maakte daar dingen mee die hij voor de rest van zijn leven niet vergeet.

Jones kwam in 2016 transfervrij over van NEC. Aanvankelijk als tweede keus achter Kenneth Vermeer, maar nadat de eerste keeper geblesseerd raakte greep Jones zijn kans. Trainer Giovanni van Bronckhorst hield vertrouwen in laatstgenoemde. “Er waren een hoop gelijkenissen tussen Liverpool en Feyenoord”, aldus Jones in een interview met de Liverpool Echo. Hij kwam tussen 2010 en 2015 uit voor The Reds, maar was daar reservedoelman. “Het was achttien jaar geleden dat Feyenoord voor het laatst kampioen werd en je kon zien dat de puzzelstukjes in elkaar vielen.”

Kuijt als inspirator

“Het team was hongerig, de trainer van hongerig en dan had je iemand als Dirk Kuijt was de rest zich aan optrok. Het was geweldig”, haalt Jones de rol van Kuijt aan, die hij nog kende vanuit Liverpool. “Ik zei tegen hem aan het eind van het jaar: ‘Ik weet dat je nog fit ben en nog wel door kan gaan, maar wat een manier om te stoppen. Ik weet niet wat je nog wil gaan doen, maar niets zal dit verslaan.’

“Hij stopte na die wedstrijd (tegen Heracles Almelo, red.), maar het was echt ongelofelijk. Ik ben nog nooit in een stadion geweest als De Kuip op dat moment. Voor mij was het enorm. Hiervoor was ik daar naartoe gegaan.”

In de zomer van 2018 vertrok Jones naar Al-Nassr, om afgelopen zomer in eigen land terug te keren bij Perth Glory.

Flikt Feyenoord hetzelfde kunstje ook dit seizoen? 11x je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Was dat een prachtig Eredivisie-seizoen?

  • Zeker weten
  • Mwah
563+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie