Celta op zoek naar schokeffect: Benítez al snel de laan uitgestuurd

Foto: Celta op zoek naar schokeffect: Benítez al snel de laan uitgestuurd

Rafa Benítez is niet langer de hoofdtrainer van Celta de Vigo. De ervaren Spaanse coach wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige prestatie van de degradatiekandidaat. De LaLiga-club maakte dinsdagmiddag bekend dat de samenwerking na zo’n driekwart jaar ophoudt.

Rafa Benítez ontslagen door slechte resultaten bij Celta de Vigo

Met nog tien duels te gaan in de Spaanse competitie staat Celta de Vigo slechts zeventiende op de ranglijst, twee punten boven de degradatiestreep. Het bestuur lijkt een schokeffect teweeg willen brengen en stuurde Benítez de laan uit. Celta bedankte de 63-jarige oefenmeester voor bewezen diensten. Het is nog onduidelijk wie de taken overneemt.

Afgelopen weekend ging Celta met 4-0 onderuit tegen koploper Real Madrid, waarna de maat vol was voor de clubleiding. Enkel Cádiz, Granada en Almería staan nog onder Celta, dat dit seizoen slechts vijf keer won in 28 duels. Granada en vooral Almería lijken gedoemd om af te zakken naar de Segunda Division, er zijn meerdere gegadigden om de derde degradant te worden. Bij Celta staan onder meer de voormalig Eredivisie-spelers Renato Tapia, Jörgen Strand Larsen en Tasos Douvikas onder contract.

Rijke trainerscarrière

Benítez begon zijn trainersloopbaan als assistent bij Real Madrid, waar hij later ook hoofdtrainer werd. Daarna was Benítez werkzaam bij Real Valladolid, Osasuna, Extremadura, Tenerife, Valencia, Liverpool, Internazionale, Chelsea, Napoli, Newcastle United en Everton. De grootste successen boekte de Spanjaard bij Liverpool, met onder meer de Champions League-triomf in 2005.

Logische keuze?

  • Ja, het liep voor geen meter
  • Nee, dit schiet niks op
26+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie