Breaking: FC Volendam ontslaat Jan Smit

Foto: Breaking: FC Volendam ontslaat Jan Smit

FC Volendam heeft besloten om afscheid te nemen van voorzitter Jan Smit. De zanger heeft via zijn Instagram naar buiten gebracht dat hij zondagavond een bericht van de raad van commissarissen heeft gehad dat het voltallige bestuur zal worden ontslagen.

Volendam-bestuur ontslagen

Smit heeft via een boodschap op zijn Instagram-account laten weten dat er een einde gekomen is aan zijn voorzitterschap bij Volendam. Begin 2013 begon de volkszanger als bestuurslid bij Volendam, waar hij sinds 2022 voorzitter was. Smit had nog een contract tot medio 2026, maar daar komt nu vroegtijdig een einde aan.

“Nadat eerder dit jaar mijn vriend, gedroomd vicevoorzitter en mede grondlegger van onze ambitieuze plannen, Keje Molenaar, al publiekelijk – ongefundeerd – door de RvC werd geëlimineerd, wordt nu het bestuur dus uit de weg geruimd”, schrijft Smit in zijn boodschap.

Wim Jonk op straat

Ook Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en hoofd jeugdopleiding Ruben Jongkind worden de laan uitgestuurd. Smit haalt dan ook stevig uit naar de rvc van Volendam. “De architecten achter al dit succes, die hoogstpersoonlijk verantwoordelijk zijn voor de promotie naar de Eredivisie en tevens handhaving voor het eerst in 35 jaar! Van een vrijwel leeg stadion tot elke wedstrijd een uitverkochte heksenketel, recordtransferopbrengsten, maar vooral de jeugd van Volendam, die massaal de weg naar het stadion weer weet te vinden. In de afgelopen 4 jaar hebben we FC Volendam op alle fronten naar een topsportniveau proberen te tillen. Helaas zijn er zes mensen in de bovenste laag van onze voetbalorganisatie die er (nog steeds) fundamenteel anders over denken dan wij.”

De club zit voor altijd in mijn hart, wees er alsjeblieft zuinig op…”, besluit Smit. Volendam heeft het dit seizoen lastig in de Eredivisie en bezet momenteel de zeventiende plaats. Ook werd men onlangs verrassend uit de beker gekegeld door de amateurs van Excelsior Maassluis.

Ook via het sociale medium X plaatst Smit een statement over zijn vertrek bij Volendam:

Een goed besluit?

  • Ja, dat was nodig
  • Nee, onzinnig besluit
448+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie