Beresterke PSV’er toch op nominatie voor verkoop

Foto: Beresterke PSV’er toch op nominatie voor verkoop

Zijn naam viel na de topper van PSV tegen Feyenoord onlangs meerdere malen: Walter Benítez. In positieve zin welteverstaan. Ondanks een sterk seizoen van de Argentijn onder de Eindhovense lat, is het nog maar de vraag of hij ook volgend seizoen nog de kleuren van de Brabantse club zal dragen. Dat heeft een financiële reden.

Inside: waarom PSV nadenkt over verkoop van doelman Walter Benítez

Walter Daniel Benítez kwam in de zomer van 2022 over van het Franse OGC Nice. De inmiddels dertiger is tijdens zijn tijd in Nederland uitgegroeid tot een vaste waarde in het elftal van topclub PSV. Dit seizoen keepte hij tot nu toe alle competitiewedstrijden, 25 in totaal, waarin hij tot op heden maar 13 keer hoefde te vissen. Een behoorlijk goed moyenne.

Tijdens die duels wist de rechtspoot bovendien 13 clean sheets te bewerkstelligen. Daarnaast valt op dat Benítez maar heel weinig grote en dus opzichtige fouten heeft gemaakt in Eindhovense dienst tijdens de lopende competitie. Qua betrouwbaarheid scoort de boomlange goalie hiermee dus aardige cijfers.

Contract bij PSV

Ondanks dit overweegt de top van de aanstaand kampioen om de Argentijnse goalie komende zomer te gaan verkopen, in ieder geval te willen meewerken aan een eventueel vertrek van hem uit het Brabantse land. Hij beschikt namelijk over een contract tot medio 2025, waardoor medio dit jaar mogelijk het laatste moment zou kunnen zijn dat PSV financieel nog iets overhoudt aan een afscheid van Benítez.

Omdat hij dan nog een doorlopend contract heeft en zoals gezegd een aardige staat van dienst heeft opgebouwd tijdens zijn tijd in Eindhoven, zou PSV zomaar een behoorlijk miljoenenbedrag voor hem kunnen vragen en dus incasseren. Doen de beleidsbepalers op De Herdgang dat niet, dan nemen zij toch een financieel risico.

Matige vervanger

Al realiseert de top van de topclub dat zichzelf ook terdege. Intern zal ook goed gekeken worden wie dan überhaupt de opvolger voor Walter Benítez onder de lat zou moeten gaan worden. Joël Drommel is op dit moment dan wel zijn stand-in, maar voor hem staat nou niet iedereen bij de Eindhovenaren te trappelen als ‘nieuwe’ eerste doelman.

Drommel keept dit seizoen de bekerpotjes, maar maakte daarin geen onuitwisbare indruk. Derde keeper Boy Waterman is meer een man voor de achtergrond gezien zijn ervaring en in de selectie van Jong PSV zitten zeker talentvolle sluitposten. Het zal alleen een grote gok zijn om hen vanaf komend seizoen al voor de leeuwen te gooien in de hoofdmacht van de aanstaand kampioen uit Brabant.

Met dit vraagstuk zal technische baas Earnest Stewart zich echter wel bezig moeten gaan houden als na dit seizoen de transfermarkt weer opengaat. Echt goeie keepers zijn in Nederland maar ook in de rest van het wereldje van het topvoetbal zeker niet met twee handen te grijpen, dus dat er interesse voor Benítez zal gaan komen staat zo vast als een huis.

Lars Unnerstall een optie?

PSV heeft hier binnenskamers ongetwijfeld over nagedacht. En zal gaan doorschakelen als dat nodig mocht zijn. Zou de bij FC Twente ontzettend al seizoenen zeer sterk keepende Lars Unnerstall iets voelen voor terugkeer naar Eindhoven?

PSV moet Benítez zeker verkopen?

  • Ja
  • Nee
1030+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:10
6+
‘Ajax hengelt naar jeugdspeler FC Emmen’
13:00
5+
NEC-helden geven tips voor de bekerfinale | SN Meet Zomer & Leiwakabessy
12:41
19+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
66+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
72+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
49+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
32+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
10+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
71+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
120+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
27+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
93+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
581+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
10:00
504+
Vermoedelijke opstelling NEC in bekerfinale tegen Feyenoord: opluchting in Nijmegen
09:54
290+
‘Bekerwinst niet nodig voor Feyenoord, twee keer dik gewonnen van Ajax’
09:39
16+
Trotse De Roon: “Als het zelfs tegen het grote Liverpool kan…”
09:24
482+
Onthuld: ‘Hélène Hendriks gespot met 22-jaar oudere vlam’
09:09
249+
‘Ajax-blunder met AZ-toptalent’
08:55
804+
Wilfred Genee doet boekje open over ‘Vandaag Inside-blaag’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie