‘Ajax liet Blind-transfer links liggen’

Foto: ‘Ajax liet Blind-transfer links liggen’

Ajax heeft de kans laten lopen om Daley Blind afgelopen zomer terug te halen naar Amsterdam. De verdediger liep uit zijn contract bij Bayern München en zou opnieuw aangeboden zij bij Ajax. Toenmalig technisch directeur Sven Mislintat zag echter niets in een terugkeer van Blind en hield de boot af.

Mislintat weigerde terugkeer Blind

Blind verloor onder voormalig Ajax-trainer Alfred Schreuder zijn basisplaats, waarna de Amsterdammers het contract van de Oranje-international ontbonden. De linkspoot maakte vervolgens transfervrij de overstap naar Bayern München, maar dat avontuur werd na een half jaar beëindigd.

Volgens Voetbal International werd Blind vervolgens opnieuw aangeboden bij Ajax, ‘maar daar zag de club vanaf’. “Als we voor de komende twee tot vier jaar een nieuw project starten, dan is het wellicht goed met de oude leiders te breken”, citeert het weekblad Mislintat, nadat Tadic eveneens transfervrij vertrok naar Fenerbahçe.

Blind vond ondanks de afwijzing van Mislintat wel weer snel een nieuwe club met Girona. Daarmee verrast hij en vriend en vijand, want de LaLiga-club is momenteel de verrassende koploper in Spanje. Bij Girona is Blind een dragende kracht, die in twaalf van de dertienwedstrijden in de basis stond. Toch gaf Blind zelf tegenover het weekblad aan in de toekomst weer terug te willen keren bij Ajax.

Had Ajax Blind moeten terughalen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, goed dat ze hem niet hebben teruggehaald
496+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie