Sinclair Bischop

(Pro Shots)

Sinclair Bischop is een Nederlandse voetbalverslaggever. Hij maakte furore als Feyenoord-watcher van RTV Rijnmond en werkt sinds oktober 2022 voor sportzender ESPN.

Bischop werd op 11 oktober 1973 geboren in Rotterdam. Hij is de zoon van een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader. Op vijfjarige leeftijd gingen zijn ouders uit elkaar, waardoor hij en zijn twee zussen praktisch opgroeiden zonder zijn vader.

Journalistieke carrière

Bischop speelde in de jeugdopleidingen van Sparta Rotterdam en Excelsior, maar de drang om door te breken ontbrak. In plaats daarvan koos de Rotterdammer al op jonge leeftijd voor een journalistieke carrière. Hij trad in de voetsporen van zijn moeder, die als redacteur voor Het Vrije Volk werkte. Bischop doorliep de School voor Journalistiek en deed zijn eerste ervaring op namens het VARA-jongerenprogramma De Schuurpapier.

In 1999 kwam Bischop terecht bij RTV Rijnmond. Aanvankelijk koos hij voor de televisie, maar gaandeweg was zijn stem ook steeds vaker te horen op het radiostation. Bischop werd vooral bekend als Feyenoord-watcher. Zo was hij veelvuldig te bewonderen in het praatprogramma FC Rijnmond en deed hij samen met collega Dennis van Eersel live-verslag van wedstrijden van de Rotterdamse club. In 2017 won Bischop zelfs de Theo Koomen Award voor het commentaar van de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1).

Op 1 oktober 2022 trad Bischop in dienst van ESPN. Voor de sportzender werd hij als verslaggever naar verschillende wedstrijden gestuurd. Ook is hij te zien in een aantal programma’s, waaronder Voetbalpraat.

Laatste update: 3 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie