Joos van Barneveld eist ruim 5 ton van Fortuna Sittard

Soccernews

Joos van Barneveld heeft zijn club Fortuna Sittard in een lastig parket gesteld. De 25-jarige middenvelder is naar de arbitragecommissie gestapt. Deze commissie zal duidelijk moeten verschaffen in het conflict tussen Joos van Barneveld en Fortuna Sittard.

Van Barneveld claimt nog 542.000 euro aan achterstallig salaris tegoed te hebben van de club. De Limburgse club, die het al jaren moeilijk heeft op financiëel gebied, vroeg Van Barneveld enkele jaren geleden om zijn salaris voor een groot deel later uit te mogen betalen. Van Barneveld stemde toe in deze afspraak, die echter nooit op papier werd gezet.

Nu vindt de middenvelder het welletjes. “Ik wil eigenlijk helemaal niet procederen, heb Fortuna meerdere keren uitgenodigd voor een gesprek, maar word alsnog gedwongen naar de arbitragecommissie te stappen om meer dan een half miljoen euro achterstallig salaris te ontvangen.”

Van Barneveld, die vroeger bekend stond als een groot talent, kreeg van de toenmalige Eredivisie-subtopper een uitstekend contrac aangeboden. Niet veel later degradeerde de club echter naar de Jupiler League, hetgeen bijna tot een faillissement leidde.

Ondertussen liep Van Barneveld een zware blessure op aan zijn kniep, waarvan hij langdurig moest herstellen. In deze jaren stond Van Barneveld stil in zijn ontwikkeling en lijkt een carrière op topniveau zeer onwaarschijnlijk. “De top halen was uitgesloten” , aldus de voetballer in [i]De Telegraaf[/i]. “Ik wilde de club ook helpen. Om goed van te kunnen leven, kreeg ik zesduizend euro per maand. De rest zou later volgen.”

Van Barneveld zegt overtuigd te zijn van z’n gelijk en verwacht de arbitragezaak dan ook te winnen. “Het is heel simpel. Ik heb een contract waarin een jaarsalaris staat. Ik kan laten zien wat ik tot dusver heb ontvangen en wat ik dus nog tekort kom: 542.000 euro zónder rente. Bovendien sta ik al vier jaar ál mijn winstpremies, in totaal duizenden euro’s, af aan de club.”

Fortuna Sittard-directeur Hans Erkens geeft aan de hij niet inhoudelijk op de zaak in wil gaan. “Joos heeft een claim bij Fortuna neergelegd en die hebben wij ontvangen. Op basis van de juridische standpunten zullen wij kijken wat waar is en niet.” De advocaat van Van Barneveld heeft Fortuna Sittard verzocht de bestuursnotulen op te sturen, waarin volgens hem wél melding wordt gemaakt van de deal tussen club en speler. “Ik beschik hoe dan ook over voldoende wettig en overtuigend bewijs”, aldus Van Barneveld. De tuchtcommissie behandelt de zaak normaal gesproken binnen zes weken, wij wachten af wat er gebeurt en houden u op de hoogte!

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:00
12+
Waarom Ajax ‘gewoon’ vijfde wordt in de Eredivisie
16:45
2+
Lex Immers maakt opvallende move: “Wilden al langer de stap zetten”
16:30
160+
Kaapt Feyenoord Ajax-deal?
16:15
25+
KNVB strikt Adil Ramzi: “Trots om met grootste talenten aan de slag te gaan”
16:14
0+
Voorspelling: Borussia Dortmund gaat in eigen huis voor goede uitgangspositie tegen Paris Saint-Germain
15:58
169+
‘Schandalig Oranje-besluit Ronald Koeman’
15:43
89+
Driessen wuift ‘dertien in een dozijn-transfer’ weg voor Slot
15:28
328+
Henk Spaan doet boekje open over ‘transferleugenaar’ Slot
15:13
432+
‘Van ‘t Schip-wending op komst bij Ajax’
15:00
14+
Real Madrid wint de Champions League | Vraag van Aad
14:45
337+
‘PSV mikt op drietal versterkingen’
14:30
109+
‘Dreun voor Matthijs de Ligt’
14:14
87+
Van ‘t Schip kritisch op Rensch: “Inherent aan zijn leeftijd”
13:59
183+
”Nieuwe’ Tadic voor Ajax’
13:40
306+
MARCA: ‘Schreuder topkandidaat bij Feyenoord’
13:25
282+
Financiële miljoenenimpuls voor Feyenoord
13:10
481+
‘Ajax-uitstel voor Ten Hag’
12:50
3095+
‘Koeman passeert Oranje-lichtgewicht’
12:33
4944+
‘Verrassende transferwending voor Mats Wieffer’
12:17
7837+
‘Barcelona meldt zich met 70 miljoen bij Slot’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie