Rob Dieperink

Rob Dieperink is een Nederlandse scheidsrechter. Hij combineert zijn werkzaamheden voor de KNVB met de functie van gebiedsregisseur bij de gemeente Berkelland.

Carrière als scheidsrechter

Dieperink werd op 18 april 1988 geboren in Borculo. In zijn geboorteplaats keepte hij voor VV Reünie, waar hij op zeventienjarige leeftijd begon met het fluiten van voetbalwedstrijden van de eigen amateurvereniging. De rol van scheidsrechter bleek op zijn lijf geschreven en dat leidde ertoe dat hij zijn voetbalcarrière permanent inruilde voor de rol van leidsman.

Acht jaar na zijn eerste wedstrijd als scheidsrechter debuteerde Dieperink in het betaald voetbal. Op 12 maart 2012 mocht hij de Eerste Divisie-wedstrijd tussen Telstar en Go Ahead Eagles fluiten. Dieperink deed er alles aan om een volgende stap te zetten in zijn prille carrière, maar begin 2013 werd zijn ontwikkeling een halt toegeroepen door een infectie in zijn onderrug. Hij moest veertien maanden rust houden. “Een heel vervelende en onzekere periode”, vertelde de leidsman later aan Helemaal Achterhoek. “Ik kon me amper bewegen en het was de vraag of ik wel weer aan het fluiten zou komen. Uiteindelijk is het gelukkig goed afgelopen, maar die situatie heeft me wel gevormd.”

Dieperink geef rood aan Feyenoorder Bart Nieuwkoop (Pro Shots)

Debuut in de Eredivisie

Dieperink herstelde en keerde terug in het betaald voetbal. Op zaterdag 4 november 2017 werd hij beloond door te debuteren in de Eredivisie: ExcelsiorRoda JC Kerkrade (1-0). De scheidsrechter voelde zich meteen genoodzaakt om Mikhail Rosheuvel na 36 minuten de rode kaart te tonen. Dieperink bleef in de daaropvolgende seizoenen actief op het hoogste niveau en floot in 2023 zijn vijftigste Eredivisie-wedstrijd.

Europese wedstrijden

Tussen december 2014 en februari 2023 leidde Dieperink vijf wedstrijden in België. Hij floot nog geen A-interlands of wedstrijden in Europese clubcompetities.

Laatste update: 14 november 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie