“Zou niet adviseren om naar Nederland te gaan”

Foto: “Zou niet adviseren om naar Nederland te gaan”

Luka Ivanusec (Feyenoord), Borna Sosa en Josip Sutalo (Ajax) werden afgelopen zomer naar Nederland gehaald, maar blinken nog nauwelijks uit. Danijel Pranjic heeft daar wel een verklaring voor.

Pranjic niet verrast door worstelende Ajax-Kroaten

Pranjic speelde zelf jarenlang in de Eredivisie en kent de competitie dus goed. “Voor mij was de Eredivisie als aanvallend ingestelde speler een geweldige plek om me te ontwikkelen”, vertelt de voormalig sc Heerenveen-middenvelder aan ESPN. “Maar van de spelers die afgelopen zomer naar Nederland zijn gekomen is er geen die dezelfde stijl van voetbal heeft als ik destijds had.”

“Voor mij was die aanvallende speelstijl geweldig, maar ik zie dat Sutalo en Borna Sosa daar moeite mee hebben”, aldus Pranjic. “Sosa zou dat aanvallende spel moeten aankunnen. Men speelt aanvallend voetbal en dat heeft hij zeker in zich. Maar om je verdedigende kwaliteiten te ontwikkelen in het Nederlands voetbal is heel moeilijk, want er wordt amper verdedigd. Dat is het mooie aan de Hollandse school, maar ik kan geen Kroatische verdediger adviseren om naar Nederland te gaan.”

Hoge verwachtingen van Ivanusec

Ook Sutalo had dus een negatief advies gekregen. Van Ivanusec verwacht Pranjic wel meer. “Hij was bij Dinamo Zagreb mijn favoriete speler. Hij begon bij Feyenoord eigenlijk zonder aanpassingsproblemen en in zijn oude vorm, maar zijn blessure heeft de boel een hoop vertraagd. Van hem verwacht ik dat het de grootste kans is dat hij alsnog een succes wordt.” Hoe hij de toekomst ziet? “Sutalo en Sosa moeten zeker naar hun level toe kunnen groeien, maar ik verwacht dat Ivanusec de beste zal worden. Dat zal de tijd moeten uitwijzen.”

Wie van de drie gaat sowieso slagen?

  • Ivanusec
  • Sosa
  • Sutalo
259+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie