Zes goals in Rotterdamse derby, Giménez maakt er drie

Foto: Zes goals in Rotterdamse derby, Giménez maakt er drie

Het zou niet gek zijn als de spelers van Feyenoord al met hun hoofd bij de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid zitten. Maar tegen stadsgenoot Excelsior maakten de Rotterdammers het zichzelf wel onnodig lastig. Toch trok het elftal van oefenmeester Arne Slot de zege wel over de streep, want bij het laatste fluitsignaal stond er een een eindstand van 2-4 op het scorebord.

Feyenoord maakt het zich onnodig moeilijk, maar wint wel

Feyenoord speelt in de aankomende week tegen Atlético en daarna óók nog eens tegen PSV, en daarom zat Gernot Trauner vandaag op de bank bij de Rotterdammers, vooral natuurlijk omdat Slot de knie van de Oostenrijker niet extra wilde belasten op het kunstgras van het Van Donge & De Roo Stadion. ” Als je hem een van de twee keer kan opstellen en de eerste wedstrijd is op kunstgras, wetende dat hij knieproblemen heeft, hebben we er toch voor gekozen om hem dinsdag te gaan gebruiken”, aldus de trainer.

Al na vijf minuten spelen werd het 0-1 voor de regerend landskampioen van de Eredivisie: de assist kwam van de voet van Igor Paixão en Santiago Giménez werkte af. Een snelle 0-2 kwam er echter niet, ondanks levensgrote kansen voor Mats Wieffer en Quinten Timber, waarna Excelsior heel erg efficiënt bleek: Troy Parrott maakte er namelijk 1-1 van.

Nog vier goals

Dat was ook de ruststand, al had Giménez daar iets aan moeten veranderen, maar voor open doel schoot de ‘goalgetter’ over. Die blunder maakte hij goed in de tweede helft, toen hij zijn ploeg wél op voorsprong schoot. Quinten Timber leek vervolgens voor de beslissing te zorgen, maar daar dacht Lazaros Lamprou anders over. Acht minuten voor tijd was het echter over en sluiten, want toen completeerde Giménez zijn hattrick met een van richting veranderd schot.

Scoreverloop: 0-1 (6′) S. Giménez, 1-1 (16′) T. Parrott, 1-2 (61′) S. Giménez, 1-3 (66′) Q. Timber, 2-3 (72′) L. Lamprou, 2-4 (82′) S. Giménez

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie