Xavi Simons is ‘de perfecte speler’ voor Leipzig

Foto: Xavi Simons is ‘de perfecte speler’ voor Leipzig

Xavi Simons wordt overladen met complimenten dit seizoen. Op zaterdagavond mag Simons zijn kwaliteiten laten zien in een wedstrijd tegen Bayern München. Ploeggenoot Dani Olmo is ook te spreken over de kwaliteiten van de Nederlander. De Spanjaard is groot fan. “Hij is perfect voor ons.”

Simons past goed bij speelwijze Leipzig

Simons brak vorig seizoen definitief door bij PSV. Paris Saint-Germain verhuurde de aanvaller vervolgens aan RB Leipzig. Deze keus pakt tot op heden perfect uit voor Simons. Met 6 doelpunten en 7 assists in de Bundesliga is hij erg belangrijk voor de ploeg uit Oost-Duitsland. Dani Olmo is een van de ploeggenoten van Simons. De Spanjaard heeft zich in een interview met de club zeer positief uitgelaten over zijn Nederlandse ploeggenoot. “Xavi is een klasse apart. Dat heeft hij tot nu toe laten zien in de tijd dat hij hier is”, geeft Olmo aan. “We kunnen het goed met elkaar vinden op het veld, maar hij kan ook dingen alleen. Hij heeft een geweldige dribbeltechniek en hij kan ook afronden.”

Olmo kan er zelf ook wel wat van. In de finale van de Supercup maakte hij een hattrick tegen Bayern München. Op zaterdagavond nemen de twee het weer tegen elkaar op. Olmo rekent dan weer op de klasse van Simons. “Hij is echt een complete speler voor ons systeem, voor hoe we spelen, onze ideeën, de ideeën van de coach. Hij is perfect voor ons. Nu is hij in een heel goede stemming, en in een hele goede vorm, dus hij is echt heel nuttig.”

Gaat Simons de wereldtop bereiken?

  • Ja, hij is goed genoeg om nog een stap te zetten
  • Nee, hij komt in de buurt van zijn limiet
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie