EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Wout Weghorst-alarm voor Ajax’

Foto: ‘Wout Weghorst-alarm voor Ajax’

Wout Weghorst staat hoog op het wensenlijstje van Ajax voor komend seizoen. Het is echter maar de vraag of de Oranje-international, die nog onder contract staat bij Burnley, tijdig ingelijfd gaat worden.

Ajax laat Weghorst mogelijk te lang wachten

In een analyse schrijft Voetbal International deze week: “Pas na een transfer van Akpom, waar Ajax het liefst dus na het eerste Europese tweeluik aan meewerkt, kan Ajax in principe doorpakken voor Wout Weghorst. De spits staat te trappelen om naar de Johan Cruijff Arena te komen, maar zit in de wachtkamer.”

“De vraag is of Weghorst bereid is zo lang op Ajax te wachten, of dat hij eerder duidelijkheid wil”, weet VI. “Als Weghorst komt, gaat hij de concurrentie aan met Brobbey, van wie Ajax benadrukt dat hij absoluut niet mag vertrekken. Ook al vertegenwoordigt hij veruit de hoogste transferwaarde en zou hij de financiële problemen in een klap vrijwel kunnen oplossen.”

Amsterdammers zijn afhankelijk

Steven Bergwijn vertrekt deze zomer normaal gesproken wel bij Ajax. “Zo zou Ajax de financiële gaten beetje bij beetje kunnen dichten en zelf voorzichtig aan aanvallende versterking kunnen denken”, schrijft het weekblad. “Dat Ajax na zo’n beschamend seizoen nog niet één aanwinst voor de hoofdmacht heeft binnengehaald, is voor veel fans een teleurstelling. De club wilde zelf ook graag vroeg de selectie op orde hebben, zodat Farioli zo snel mogelijk kon bouwen aan een stabiel elftal.”

Ajax zag wel een aantal spelers van de loonlijst vertrekken, maar luidt het: “Verder is Ajax in dit proces simpelweg afhankelijk van andere clubs. Het kan gebeuren dat de belangrijkste targets door de vingers glippen, omdat Ajax niet kan doorpakken, waardoor het uitkomt bij opties B en C.”

Gaat Weghorst naar Ajax?

  • Ja
  • Nee
1116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie