Witte rook uit Noord-Londen: Havertz tekent bij Arsenal

Foto: Witte rook uit Noord-Londen: Havertz tekent bij Arsenal

Kai Havertz is officieel speler van Arsenal. De Duitse aanvaller komt over van Chelsea voor zo’n zeventig miljoen euro. The Gunners meldden zijn komst woensdagavond via clubkanalen.

Havertz komt over van buurman Chelsea

De overgang van Havertz naar Arsenal hing al lange tijd in de lucht, maar is nu helemaal afgerond. Hij tekent een langdurig contract in Noord-Londen, waar hij met rugnummer 20 zal gaan spelen. Bovenop de transfersom van zeventig miljoen euro komen mogelijk nog extra miljoen via bonussen. Na een succesvol seizoen trekt Arsenal de knip om zich in de Engelse top te handhaven. Zo zou de club akkoord zijn met West Ham United over de recordtransfer van Declan Rice.

Havertz is op zijn beurt blij om zich Gunner te mogen noemen. “Het is superspannend voor mij om bij deze geweldige club te komen en deel uit te maken van de Arsenal-familie”, zegt Havertz op de clubwebsite. “Deze club heeft zo’n grote geschiedenis en ik hoop dat we veel dingen kunnen bereiken. De mentaliteit in de Arsenal-selectie is heel goed en dat voel je.”

‘Veelzijdige topspeler’

Mikel Arteta is zeer te spreken met de komst van de Duits international. “Kai is een speler van topkwaliteit. Hij heeft een grote veelzijdigheid en is een intelligente speler. Hij zal enorm veel extra kracht brengen op ons middenveld en variatie in ons spel. We heten Kai en zijn familie welkom bij Arsenal en we zijn allemaal verheugd om met hem samen te werken wanneer we binnenkort beginnen met de voorbereiding op het seizoen.”

Havertz speelde in drie seizoenen voor Chelsea 139 officiële wedstrijden. Hierin kwam hij tot 32 treffers en vijftien assists. De aanvaller groeide uit tot grote held van The Blues door de enige treffer in de Champions League-finale tegen Manchester City te maken. Daarnaast veroverde hij de Europese Super Cup en de wereldbeker voor clubteams met de Londenaren.

Een topaanwinst voor Arsenal?

  • 100%
  • Heb mijn twijfels…
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie