‘Arsenal en West Ham akkoord over recordsom’

Foto: ‘Arsenal en West Ham akkoord over recordsom’

Declan Rice wordt spoedig speler van Arsenal. The Gunners hebben aan de enorme transfereisen van West Ham United voldaan, om de 24-jarige defensieve middenvelder te binden. De Londenaren troeven daarmee Manchester City af.

Rice maakt monstertransfer binnen Londen

The Athletic meldt woensdagavond dat Arsenal bereid is 115,8 miljoen euro te betalen voor Rice, daar kan nog 5,8 miljoen aan bonussen bovenop komen. Daarmee voldoet het aan de eisen van West Ham, en wordt Rice de duurste Premier League-transfer ooit. Volgens de berichtgeving hoeven de clubs alleen nog de betalingstermijnen overeen te komen. Eerder werd een bod van 104 miljoen euro van Arsenal afgewezen door The Hammers. Later werd dat nog geëvenaard door Manchester City, maar zij zijn niet bereid om hoger te gaan.

Vervolg op goed seizoen

Rice moet de nieuwe nummer zes in de formatie van manager Mikel Arteta worden. Arsenal kende een sterk seizoen, waarin het lang bovenaan stond. In de eindfase van de competitie kwam City nog langszij, nu weten de Noord-Londenaren de kwelgeest op de transfermarkt wél te verslaan. Zaak voor The Gunners is om het successeizoen een passend vervolg te geven. Met gerichte aankopen hoopt de clubleiding bovenin mee te kunnen draaien.

Rice kwam tien jaar geleden in de jeugdopleiding van West Ham terecht, toen hij overkwam van Chelsea. De stap naar het eerste elftal werd gemaakt, waar hij uitgroeide tot steunpilaar en aanvoerder. De Londenaar had nog een contract tot medio 2024, met de cluboptie voor een extra jaar. In totaal speelde hij 245 officiële duels voor de Premier League-club, waarin hij vijftien keer scoorde en dertien assists gaf. Recent behaalde hij met de winst in de Conference League zijn eerste prijs. De controleur met Ierse roots kwam vooralsnog 43 keer uit voor de Engelse nationale ploeg.

Wint Arsenal het Community Shield tegen City?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Rice echt zoveel geld waard?

  • Ja, wereldspeler!
  • Zeker niet!
166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie