Wijndal looft Ajacied: ‘Een van beste voetballers waarmee ik heb gespeeld’

Foto: Wijndal looft Ajacied: ‘Een van beste voetballers waarmee ik heb gespeeld’

Owen Wijndal wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan Royal Antwerp, maar vanaf komende zomer wil de linksback opnieuw voor een doorbraak in Amsterdam gaan. Dat vertelt hij aan Ajax Showtime.

Owen Wijndal gelooft nog altijd in een toekomst bij Ajax

“Ik zie die jongens van Ajax af en toe. Laatst was ik nog met een groep met Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Jurriën Timber en Devyne Rensch. Met Brian en Kenneth heb ik echt dagelijks contact. En met Steven, Jurriën, en Devyne hebben we een groepsapp. Calvin Bassey zit ook nog in die groepsapp. Ik heb ook veel contact met Jorrel Hato, dus ik spreek die jongens nog heel veel.”

Wijndal vervolgt: “Het is niet bekend wie de trainer is. Natuurlijk wil ik terug en alles spelen, zodat ik kan laten zien wat ik kan. Dat wil ik graag bij Ajax en daarom ben ik ook naar Ajax gegaan. Het kan ook zomaar anders lopen. Dat heb ik niet volledig zelf in de hand. Hoe ziet Ajax het? En hoe zie ik het? Het hangt van zoveel factoren af.”

De linksback baalt van de vorm van Ajax dit seizoen. “Het is moeilijk, maar ik kreeg wel alles mee. Ik spreek nog veel jongens en heb iedere wedstrijd gekeken wanneer ik zelf niet hoefde te spelen. Dan zie je ook wel dat het niet gaat zoals het moet gaan. Het hangt van heel veel dingen af. Niet alleen de spelers, maar ook alles eromheen. Ik zie wel dat iedereen zijn stinkende best doet.”

Owen Wijndal looft Steven Bergwijn

Tot slot steekt Wijndal de loftrompet uit voor Steven Bergwijn. “Bergwijn is een van de beste voetballers waarmee ik heb gespeeld, individueel gezien. Het heeft met het team te maken. Stel dat hij of ik in het seizoen 2018/19 zou zijn gekomen, in zo’n ingespeeld team, dan is het veel makkelijker dan wanneer je in een heel nieuw team komt.”

Bergwijn is nog altijd een absolute topper voor Ajax

  • Eens
  • Oneens
213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie