Wieffer zuur: “Het is echt verschrikkelijk”

Foto: Wieffer zuur: “Het is echt verschrikkelijk”

Mats Wieffer baalde van de zure nederlaag die Feyenoord leed tegen AS Roma. De middenvelder had het gevoel dat de Rotterdammers in de verlenging dichter bij de zege kwamen dan de Italianen, maar zag dat het in de strafschoppenreeks toch misging. Wieffer moest erkennen dat de penalty’s van Roma zeer sterk werden ingeschoten.

Wieffer baalt van nederlaag Feyenoord tegen AS Roma

“Ik denk dat deze wedstrijd redelijk gelijk op ging”, begint Wieffer zijn analyse op ESPN. “AS Roma had een aantal goede momenten. In het begin hadden we een paar mogelijkheden en waren we wat beter. Op een gegeven moment gingen ze ons meer vastzetten en daar hadden wij het lastig mee.”

Na de gelijkmaker van Roma kwam Feyenoord wat in de verdrukking, maar Wieffer had het idee dat zijn ploeg op het einde conditioneel gezien beter in elkaar stak. “Vooral op het laatst had ik het idee dat wij wat fitter waren en creëerden wij wat kansen in de verlenging. Zij wilden niet echt meer denk ik. Als je dan met penalty’s verliest, zuurder kan denk ik niet. Ze schoten hem gewoon heel goed in. Vooral die eerste en laatste. Timon zat overal goed bij, maar als je ze zo inschiet dan zijn ze niet te pakken. Helaas dat we er twee missen.”

Zure nasmaak voor Wieffer

Dat penaltyspecialisten als Dávid Hancko en Alireza Jahanbakhsh niet scoorden doet er volgens Wieffer niet toe. “Het maakt niet uit wie er uiteindelijk mist, als je mist is het altijd klote dat het gebeurt. Voor mijn gevoel schoten ze niet heel slecht in. Je kan ze niet echt iets kwalijk nemen. Het is gewoon heel zuur.” Wieffer werd vlak voor het einde naar de kant gehaald, maar dat volgens de middenvelder ook wel logisch. “Ik bleef maar rennen voorin, op een gegeven moment was ik helemaal dood. Ali kan goede penalty’s nemen normaal, dus ik vond het niet heel raar.” Dat het weer mis is gegaan tegen Roma komt bij Wieffer hard aan. “Het is echt verschrikkelijk. Zo kan je het wel noemen. Nu is het doodstil in de kleedkamer, het is echt klote ja.”

Had Wieffer niet gewisseld moeten worden?

  • Ja, had moeten blijven staan voor een penalty
  • Nee, logische wissel
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie