West Ham en Brighton delen de punten in eerste duel van 2024

intro

In het London Stadium trad de thuisploeg aan zonder Mohammed Kudus, die zich bij de Ghanese ploeg moest melden ter voorbereiding op de Afrika Cup. Door een blessure was ook Lucas Paquetá afwezig, waardoor manager David Moyes zijn twee creatieve spelers moest missen. Dat werd gedurende het duel duidelijk zichtbaar.

Brighton, met Jean-Paul van Hecke als enige Nederlander in de basis, had in het begin van de wedstrijd weliswaar het balbezit, maar slaagde er niet in tot grote kansen te komen. The Hammers verscholen zich in eigen huis voornamelijk op hun eigen helft.

Pas halverwege de eerste helft kwam er leven in de brouwerij. Jarrod Bowen schoot de bal via Brighton-doelman Jason Steele tegen de paal. Hoewel de vlag uiteindelijk omhoogging voor buitenspel, kon dit niet voorkomen dat de vonk oversloeg naar het Londense publiek. Deze opleving resulteerde snel in een volgende kans, maar ook nu wilde de bal niet in het doel.

De aanvallende impuls van de thuisploeg was echter maar van korte duur. In de slotfase van de eerste helft moest Areola aan de bak, waarbij hij een kopbal van Pascal Gross uit zijn doel hield.

In de tweede helft waren er nog steeds kansen, maar er werd niet meer gescoord. Bij Brighton kreeg João Pedro de grootste kans, maar hij vergat een hoek te kiezen en schoot de bal zwak in de handen van Areola. Tomas Soucek van West Ham rook aan een mogelijke 1-0, maar zijn schot ging naast. Ook het slotoffensief van de bezoekers leverde geen doelpunt op.