Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Walging na play-offs: ‘Jankerd, een moordenaar voor je elftal’

Foto: Walging na play-offs: ‘Jankerd, een moordenaar voor je elftal’

Als gevolg van het bommetje dat Excelsior-verdediger Redouan El Yaakoubi dropte na de verloren nacompetitie tegen NAC heeft analist Harry van der Laan snoeihard uitgehaald naar de Marokkaan.

Harry van der Laan maakt gehakt van Excelsior-speler Redouan El Yaakoubi

“Wat een jankerd, wat een gelul joh”, foetert Van der Laan in FC Rijnmond. “Sjonge jonge, wat een slecht interview was dit zeg! Hij steekt een zwaard in de rug van de coach (Marinus Dijkhuizen, red.), dat kan je uit dit interview opmaken. Hij is een moordenaar voor je elftal. Hij heeft niet gepresteerd. Hij heeft het over een spiegel, daar moet hij zelf eens in gaan kijken. Verdedigend heeft hij onwijs vaak steken laten vallen. Aanvallend is hij kopsterk, maar verdedigend totaal niet.”

De oud-speler van onder meer Feyenoord vervolgt: “Ze (tegenstanders, red.) hebben ballen aan alle kanten binnen kunnen koppen dit seizoen, die hoekschoppen en vrije trappen. Dat moet hij regelen! Hij moet blijkbaar een aanvoerdersbandje hebben om leiding te kunnen geven achterin. Hem is toen die band ontnomen, daar was ik het volledig mee eens. We leven in 2024, hij mag wel een beetje moderner gaan denken in die dingen.” Zo wilde El Yaakoubi de One Love-aanvoerdersband niet dragen en werd hij vervolgens door Excelsior geschrapt als captain van de ploeg.

Controversieel interview Redouan El Yaakoubi

El Yaakoubi zei na de dreun tegen NAC, voor de camera van ESPN: “Eén ding is zeker: het heeft niet gelegen aan de spelersgroep dit jaar. Aan wie het wel lag? Dat laat ik graag in het midden. Ik weet dat dit soort antwoorden het mooist zijn om van mij te krijgen, maar omdat ik nu in mijn emotie zit wil ik daar niets over kwijt. Het heeft niet aan de spelersgroep gelegen. Ik heb dit jaar met name gehoord dat ik de spiegel moet pakken voor mezelf; ik denk dat heel veel mensen nu de spiegel mogen pakken, als het gaat om bepaalde beslissingen die zijn gemaakt en de manier waarop we met mensen zijn omgegaan. Onder andere met mij.”

Eens met Van der Laan?

  • Ja
  • Nee
182+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie