Voorspelling: Kunnen Juventus en AC Milan in het spoor blijven van Inter?

Foto: Voorspelling: Kunnen Juventus en AC Milan in het spoor blijven van Inter?

Er staan dit weekend twee topwedstrijden op het programma in Italië. AC Milan reist af naar Rome voor een wedstrijd tegen Lazio. Titelhouder Napoli krijgt ondertussen bezoek van Juventus. Welke clubs weten goede zaken te doen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Lazio – AC Milan en Napoli – Juventus.

Lazio – AC Milan

Afgelopen seizoen wist Lazio Roma te verrassen in de Italiaanse competitie. De club eindigde op de tweede plek achter Napoli. Door deze prestatie speelt het team uit Rome momenteel nog altijd in de Champions League. In de eerste ontmoeting tegen Bayern München werd er verrassend genoeg met 1-0 gewonnen.

In de Serie A gaat het dit seizoen een stuk minder met de ploeg. Na 26 speelrondes heeft het team van trainer Maurizio Sarri pas veertig punten verzameld. De degradatiezone is qua punten dichterbij vergeleken met de koppositie van Internazionale.

Ciro Immobile scoorde de afgelopen jaren aan de lopende band voor Lazio. De 34-jarige aanvaller weet dit seizoen het net nog niet zo vaak te vinden. In de Serie A was het pas 6 keer raak voor de aanvoerder. Na deze ontmoeting met AC Milan neemt Lazio het wederom op tegen Bayern München. Het kan goed dat Sarri een aantal spelers rust geeft met het oog op de belangrijke ontmoeting in München.

Het AC Milan van Stefano Pioli verkeert in een lastige periode. Er werd in de laatste drie wedstrijden niet gewonnen. Monza (4-2) en Stade Rennes (3-2) waren te sterk voor de Milanezen. Kort daarop werd er gelijkgespeeld tegen Atalanta (1-1). Door deze mindere resultaten heeft AC Milan de aansluiting met Juventus verloren. De club staat derde en heeft 53 punten. Internazionale is al een tijd uit zicht. Juventus heeft 57 punten en kan nog worden ingehaald.

Als Milan niet oppast kan de ploeg ook nog uit de top-vier vallen. Bologna staat vijf punten achter en Atalanta zeven. Het is dus zaak voor de club om van Lazio Roma te winnen in dit topduel.

Wedtip Lazio – AC Milan

Ondanks de mindere periode is AC Milan toch de favoriet voor deze wedstrijd. Dat is niet heel gek als er wordt gekeken naar de afgelopen maanden in de Serie A. Verder is het onduidelijk of Lazio überhaupt wel met de beste spelers gaat starten, met het oog op het duel tegen Bayern München. Daarom is wedden op het eindresultaat ‘AC Milan wint’ de tip voor dit duel. Deze weddenschap heeft een odd van 2.28 bij Unibet.

AC Milan wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Napoli – Juventus

Napoli nam het afgelopen woensdagavond nog op tegen Sassuolo in de Serie A. De club van trainer Francesco Calzona moest namelijk nog een wedstrijd inhalen. In dit duel werd Sassuolo met 1-6 vernederd. Met een hattrick en een assist was Victor Osimhen erg belangrijk voor het team uit Napels. Khvicha Kvaratskhelia was met twee doelpunten en een assist ook aardig op dreef.

Napoli staat ondanks die ruime overwinning slechts negende in de Italiaanse competitie. De achterstand op koploper Internazionale bedraagt ondertussen al ruim 29 punten. Gli Azzurri gaat de titel dus niet prolongeren.

Napoli speelt nu om een plek bij de eerste zeven van Italië. Als de club daarbij eindigt gaat het volgend seizoen Europa in. De achterstand op de nummer vier (Bologna) is acht punten en op de nummer zes (AS Roma) vier punten. Voor de Europese tickets is alles dus nog mogelijk voor Napoli.

De Oude Dame is eigenlijk bezig met een aardig seizoen. Afgelopen seizoen eindigde Juventus op de zevende plaats. In totaal behaalde de club toen 62 punten. Momenteel heeft het team van Massimiliano Allegri al 57 punten verzameld. Met nog twaalf competitiewedstrijden te spelen gaat Juventus het dus zeker beter doen vergeleken met het afgelopen voetbaljaar.

Het team van Allegri staat nu tweede in de Serie A. De achterstand op koploper Inter is twaalf punten. Dat is een achterstand die Juventus hoogstwaarschijnlijk niet meer goed gaat maken.

Een van de grote verschillen met afgelopen seizoen is dat er in Turijn eindelijk weer een spits is opgestaan. Sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo bij Juventus had de ploeg moeite met scoren. Dušan Vlahović werd aangetrokken om dit probleem op te lossen. Door blessureleed kwam het er afgelopen seizoen niet uit bij de Servische speler. Dit seizoen is hij wel fit en weet hij het net weer met regelmaat te vinden. In 23 wedstrijden heeft hij 15 keer gescoord en 3 assists gegeven. Hij is dan ook met afstand de clubtopscorer van Juventus dit seizoen.

Wedtip Napoli – Juventus

De twee clubs lijken zeer aan elkaar gewaagd te zijn. Napoli speelde op woensdag nog een wedstrijd terwijl de spelers van Juventus extra uit konden rusten. Dit fysieke voordeel moet de club helpen. Vlahović is de laatste weken erg op schot. Daarom de tip: wedden op een doelpuntenmaker ‘Dušan Vlahović scoort’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.35 bij Unibet.

Dušan Vlahović scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie