Voorspelling: Kunnen de topteams direct weer presteren in de Eredivisie?

Foto: Voorspelling: Kunnen de topteams direct weer presteren in de Eredivisie?

Nu de interlandperiode ten einde is gekomen, worden de nationale competities weer hervat. In de Eredivisie staat er nog veel op het spel. Wat valt er dit weekend te verwachten van de traditionele top drie? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op NEC – PSV, PEC Zwolle – Ajax en Feyenoord – FC Utrecht.

NEC – PSV

Stadion De Goffert

Eredivisie

30 maart 2024

17:30

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 30 maart 2024 16:31.

NEC presteert dit seizoen boven verwachting in de Eredivisie. De Nijmeegse club staat momenteel op een knappe zesde plaats en mag zelfs dromen van een top-vijf notering. Met slechts twee punten achterstand op Ajax lijkt dit doel binnen handbereik. Onder leiding van Rogier Meijer heeft NEC niet alleen uitstekend gepresteerd in de competitie, maar heeft de club ook de finale van de KNVB Beker bereikt. Het kan een bijzonder seizoen worden voor NEC.

Opvallend genoeg kende NEC een moeizame start van de jaargang. Na vijf speelrondes had de club slechts vijf punten verzameld. Vooral in 2023 werden er veel gelijke spelen behaald, maar de laatste maanden is NEC pas echt vaak gaan winnen. Deze verbeterde prestaties hebben zich direct vertaald naar de ranglijst, waar NEC in slechts drie maanden tijd is opgeklommen van de twaalfde naar de zesde plaats. Voorafgaand aan de interlandperiode leed NEC wel een 1-0 nederlaag tegen FC Utrecht.

PSV blijft ongeslagen in de Eredivisie, met 23 overwinningen en drie gelijke spelen in 26 competitiewedstrijden. Deze indrukwekkende prestaties hebben PSV een voorsprong van tien punten op Feyenoord opgeleverd. Hoewel Feyenoord theoretisch nog kans maakt op het kampioenschap, heeft PSV alles in eigen hand. Voorafgaand aan de interlandperiode werd PSV uitgeschakeld in de Champions League door Borussia Dortmund, waardoor de focus nu volledig op de Eredivisie ligt onder leiding van trainer Peter Bosz.

Tijdens de interlandperiode kwamen Jerdy Schouten en Joey Veerman uit voor het Nederlands elftal, waarbij ze beiden in de basis stonden tegen Duitsland. Schouten maakte indruk tijdens dit duel, terwijl Veerman het enige doelpunt voor Nederland scoorde. Met deze ervaring rijker keren beide spelers terug naar Bosz, klaar om het dit weekend op te nemen tegen NEC.

NEC – PSV

Dit seizoen vertoont PSV een buitengewone vorm en lijkt de club onstuitbaar in z’n zegereeks. De club uit Eindhoven blijft maar scoren en zal dat in Nijmegen naar alle waarschijnlijkheid ook gaan doen. Daarom tippen wij het wedden op ‘Meer dan 2.5 doelpunten door PSV’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.12 bij Unibet.

Meer dan 2.5 doelpunten door PSV

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

PEC Zwolle – Ajax

MAC3PARK Stadion

Eredivisie

31 maart 2024

12:15

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 31 maart 2024 12:23.

Als promovendus doet het team van trainer Johnny Jansen, PEC Zwolle, het uitstekend. Op de dertiende plaats in de Eredivisie heeft het momenteel een voorsprong van zes punten op de nummer zestien. Hoewel de Zwollenaren een veilige marge van minimaal elf punten hebben ten opzichte van de directe degradatieplaatsen, kan PEC nog niet op zijn lauweren rusten, aangezien handhaving nog niet gegarandeerd is.

De laatste tijd zijn de prestaties van PEC wat minder geweest. In de afgelopen zes wedstrijden werden slechts twee punten behaald, met gelijke spelen tegen Go Ahead Eagles en Volendam. Daarnaast leed het nederlagen tegen Almere City (0-1), PSV (1-7), Heerenveen (2-0) en Fortuna Sittard (3-1). Deze dip heeft ook te maken met een golf van blessures die PEC Zwolle heeft getroffen. Jansen kan tegen Ajax niet beschikken over Ferdy Druijf, Samir Lagsir, Zico Buurmeester, Ryan Thomas en Nick Fichtinger.

Ajax kende onder John van ‘t Schip een veelbelovende start, maar door een reeks blessures in de aanval kreeg de club een flinke terugslag voorafgaand aan de interlandperiode. In de laatste zeven competitiewedstrijden behaalde Ajax slechts één overwinning, tegen FC Utrecht (2-0). Daarnaast werd er gelijkgespeeld tegen PSV, NEC, Fortuna Sittard en Sparta.

Tegen PEC Zwolle zal Ajax het moeten doen zonder Brian Brobbey, die enkele weken is uitgeschakeld vanwege een blessure. Ook Steven Berghuis, Gastón Ávilla en Josip Sutalo zijn niet beschikbaar voor Van ‘t Schip tegen PEC Zwolle. De opstelling waarmee Ajax de wedstrijd in Zwolle zal aanvangen, blijft nog een raadsel.

Voorspelling PEC Zwolle – Ajax

Beide clubs verkeren in slechte vorm. De vorige ontmoeting tussen de twee eindigde in een 2-2. Ajax is volgens bookmaker Unibet nog altijd de favoriet voor dit duel. De Amsterdammers hebben aanvoerder Steven Bergwijn weer terug, maar moeten het dus zonder Brobbey doen. Het zal een lastig duel worden voor Ajax. Ondanks dat is de tip wedden op ‘Ajax wint’. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.68 bij Unibet.

Ajax wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord – FC Utrecht

de Kuip

Eredivisie

31 maart 2024

14:30

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 31 maart 2024 12:23.

Feyenoord staat er momenteel eigenlijk best goed voor. Door de ongeslagen status van PSV lijkt het misschien alsof de Rotterdammers een enorme achterstand hebben, maar in vergelijking met voorgaande seizoenen presteren ze eigenlijk prima. Helaas is dit niveau niet voldoende voor het kampioenschap dit seizoen. het team van trainer Arne Slot maakt echter nog steeds kans op de KNVB Beker, waarin het NEC zal treffen in de finale.

In 2024 heeft Feyenoord nog geen enkele wedstrijd verloren in de Eredivisie. De laatste nederlaag dateert van 3 december tegen PSV. Slot kampt met het ongelukkige scenario dat veel van zijn spelers geblesseerd zijn. Alireza Jahanbakhsh, Calvin Stengs, Antoni Milambo, Gjivai Zechiël, Quilindschy Hartman, Gernot Trauner en Justin Bijlow kampen allemaal met fysieke problemen. Hierdoor zal Feyenoord niet op volle sterkte kunnen aantreden tegen Utrecht.

FC Utrecht staat momenteel op de achtste plaats in de Eredivisie, met een achterstand van dertien punten op de top vier. Dit is niet de positie waar een club met de ambities van Utrecht zou moeten staan. Ondanks dat heerst er veel positiviteit rondom de club. Toen Ron Jans in september werd aangesteld als trainer, bevond Utrecht zich namelijk in de degradatiezone. Zes maanden later praat niemand meer over degradatie in Utrecht, maar denken de fans eerder aan de play-offs voor Europees voetbal.

Sinds 6 oktober 2023 heeft FC Utrecht slechts één keer verloren in de Eredivisie. Begin maart leed de club een nederlaag tegen Ajax, maar verder heeft het team uit De Domstad veel overwinningen geboekt en vaak gelijkgespeeld. Met negen gelijke spelen hoort Utrecht bij de teams die het vaakst één punt hebben gepakt tijdens wedstrijden in de Eredivisie. De laatste ontmoeting tussen FC Utrecht en Feyenoord eindigde in een 1-5 nederlaag, maar dat was nog vóór Jans aan het roer kwam.

Wedtip Feyenoord – FC Utrecht

Feyenoord is natuurlijk de favoriet voor dit duel. In De Kuip weten maar weinig tegenstanders punten te pakken tegen de Rotterdammers. Utrecht is voor de topteams uit Nederland eigenlijk altijd een lastige tegenstander, die maar weinig kansen nodig heeft om te scoren. Daarom de tip: wedden op ‘Beide teams scoren: Ja’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.84 bij Unibet.

Beide teams scoren: Ja

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie