Voorspelling: komt Leverkusen de teleurstelling te boven om de bekerfinale te winnen?

Foto: Voorspelling: komt Leverkusen de teleurstelling te boven om de bekerfinale te winnen?

Een veel groter contrast tussen de twee Duitse bekerfinalisten is bijna niet denkbaar. Waar de een een vrij matig seizoen op het tweede niveau heeft doorgemaakt is de ander ongeslagen kampioen geworden en speelde het net een Europese finale. Wie van de twee gaat er met de beker vandoor? Komt er opnieuw een verrassing van 1. FC Kaiserslautern of pakt Bayer Leverkusen in de finale nog even de dubbel? Wij blikken vooruit op de eindstrijd van de DFB-Pokal.

Olympiastadion

DFB Pokal

25 mei 2024

20:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 mei 2024 21:02.

1. FC Kaiserslautern: teaminfo en vorm

Bij 1. FC Kaiserslautern gaan de gedachten van de fans die al wat langer meegaan waarschijnlijk wel eens terug naar de jaren ’90. Want na de titel van 1991 was vooral die van 1998 een unieke verrassing. Kaiserslautern was net weer gepromoveerd naar de Bundesliga en pakte direct de tweede Bundesliga-titel in de clubgeschiedenis. Van een fikse verrassing is men dus niet vies bij de club. De supporters hopen nu voor de tweede keer zo’n grote stunt mee te maken.

Want het bereiken van de finale is natuurlijk al een enorme stunt, al was de weg naar de finale nu ook weer niet de moeilijkste. Na een 0-5-zege op Rot-Weiß Koblenz werd Bundesliga-club 1. FC Köln (dat twee rode kaarten kreeg) met 3-2 verslagen. In de drie resterende rondes voorafgaand aan de finale kwam Kaiserslautern geen clubs van het hoogste niveau meer tegen. 1. FC Nürnberg (2-0), Hertha BSC (1-3) en 1. FC Saarbrücken (0-2) waren de hordes die achtereenvolgens succesvol genomen werden.

Coach Friedhelm Funkel werd in februari aangesteld en coacht hier zijn laatste wedstrijd voor hij weer vertrekt. Zijn tussentijdse aanstelling had alles te maken met de slechte resultaten in de 2. Bundesliga. Dirk Schuster en Dimitrios Grammozis werden al ontslagen, en uiteindelijk lukte het Funkel ook maar om dertiende te worden, zeven punten boven de degradatiestreep. Van de laatste vier duels in de competitie werden er wel drie gewonnen, dus de ploeg is in relatief goede vorm.

Almamy Touré kreeg rood in de laatste reguliere speelronde van de 2. Bundesliga, maar zijn schorsing telt alleen voor die competitie dus hij kan in actie komen. Ragnar Ache, die zestien competitiegoals maakte, moet gemist worden met een blessure. Dat geldt ook voor Jan Elvedi, Ben Zolinski, Hendrick Zuck en Julian Niehues. Nu Ache niet meedoet zal de blik voorin gericht zijn op spelmaker Marlon Ritter. Hij maakte een hattrick in de laatste wedstrijd, tegen Eintracht Braunschweig (5-0).

1. FC Kaiserslautern scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bayer Leverkusen: teaminfo en vorm

De doordeweekse reis naar Dublin had een droom moeten worden voor Bayer Leverkusen, maar het kwam dichter bij een nachtmerrie. Atalanta Bergamo leek niet de lastigst mogelijke tegenstander, maar de realiteit bleek anders. Ademola Lookman wist namens die ploeg liefst drie keer te scoren en de Europa League bleef uit handen van de Duitse stuntploeg. Daarmee kwam er ook een einde aan de ongeslagen reeks van Leverkusen. Na 51 wedstrijden zonder nederlagen was het dan toch zover.

Nu resteert nog één wedstrijd. Een bekerfinale die met wisselend gemak gehaald werd. De 0-8-zege op Teutonia Ottensen en de 2-5-overwinning op bezoek bij SV Sandhausen waren niet de lastigste duels voor de kersverse Duitse kampioen. Paderborn werd met 3-1 aan de kant gezet, waarna het toch lastiger ging tegen VfB Stuttgart. De beslissende 3-2 werd pas in de blessuretijd van de tweede helft gemaakt. Fortuna Düsseldorf was dan weer een makkelijkere tegenstander. De teller stokte na negentig minuten op 4-0.

Hoewel het toch als een doekje voor het bloeden zal voelen kan het pakken van de dubbel toch zorgen voor een extra trots als coach Xabi Alonso en zijn mannen later terugkijken op dit seizoen. Als eerste ongeslagen kampioen in Duitsland ooit gaan ze sowieso de geschiedenisboeken in. Het lukt de laatste tijd zelden om de nul te houden voor Die Werkself, want in zeven van de laatste negen duels moest de doelman van Leverkusen minimaal één keer een tegendoelpunt toestaan.

Matěj Kovář keepte bijna alle bekerwedstrijden tot nu toe en zal in de finale waarschijnlijk ook onder de lat staan. Florian Wirtz was fit genoeg om de Europa League-finale te spelen en kan ook hier in actie komen. Alonso zal wel wat schuiven met zijn opstelling want spelers als Odilon Kossounou, Robert Andrich, Nathan Tella, Victor Boniface en Patrik Schick zullen hopen op een plekje in de basis na de nederlaag tegen Atalanta.

Beide teams scoren

Vorige ontmoetingen

In de afgelopen ruim tien jaar stonden deze clubs twee keer tegenover elkaar, in beide gevallen in de DFB-Pokal. In februari 2014 won Kaiserslautern in de verlenging met 0-1. Een seizoen later speelden ze opnieuw tegen elkaar en opnieuw moest er een verlenging aan te pas komen voor de beslissing. Nu trok Leverkusen aan het langste eind. Twee late goals zorgden voor een 2-0-overwinning.

Wedtip 1. FC Kaiserslautern Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen-coach Xabi Alonso moet zijn spelers zien op te laden voor deze wedstrijd, want velen van hen zullen in de put zitten na de nederlaag tegen Atalanta. Maar onder de streep heeft de Bundesliga-club op elke positie een betere speler staan en moet het deze wedstrijd met gemak winnen. Wij tippen een handicap-voorspelling; ‘Bayer Leverkusen wint met handicap -2’ geeft je bij Unibet een odd van 2.14.

Bayer Leverkusen wint met handicap -2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie