Voorspelling: kan Arsenal bij City aanhaken in de titelstrijd na de topper tegen Newcastle?

Foto: Voorspelling: kan Arsenal bij City aanhaken in de titelstrijd na de topper tegen Newcastle?

De titelstrijd in Engeland gaat beslist worden op een aantal punten. Titelkandidaat Arsenal neemt het in de aankomende speelronde op tegen Newcastle United. Voor beide ploegen lijkt een overwinning noodzakelijk voor het einde van het seizoen. Als Arsenal niet wint, lijkt de titelstrijd te zijn beslist terwijl Newcastle met het oog op een topvier-klassering moet winnen. Weet Newcastle te verrassen tegen Arsenal? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Newcastle United – Arsenal.

Newcastle United: teaminfo en vorm

De ploeg van Eddie Howe is in de schaduw van Arsenal bezig aan een geweldig seizoen. De club uit Newcastle werd vorig jaar overgenomen en heeft nu een rijke eigenaar, hierdoor kon er worden geïnvesteerd en dat lijkt nu al te lonen. Newcastle United verloor dit seizoen slechts vier keer, net als Arsenal en Manchester City. Verder heeft de club slechts 27 doelpunten tegen gekregen en daarmee is het de beste defensieve club van de Premier League. Een van de redenen dat Newcastle het verdedigend zo goed doet is Sven Botman. De Nederlandse centrumverdediger kwam over van Lille en wist vrij snel een basisplaats te veroveren. Botman is nu al zo belangrijk dat hij eigenlijk alles speelt bij Newcastle. Met zijn lengte en kracht weten de tegenstanders maar lastig langs hem te komen.

Newcastle staat nu derde in de competitie en hoopt de komende wedstrijden in de topvier te blijven staan. De voorsprong op Liverpool, dat vijfde staan, is momenteel zes punten. The Magpies hebben daarnaast nog het geluk dat Liverpool een wedstrijd meer heeft gespeeld vergeleken met Newcastle. De ploeg uit het Noorden van Engeland heeft het dus allemaal in eigen hand in de komende vijf wedstrijden.

De laatste drie competitiewedstrijden werden gewonnen door Newcastle. Zo wist de ploeg van Southampton (3-1), Everton (1-4) en Tottenham Hotspur (6-1) te winnen. Vooral tegen Tottenham maakte de ploeg van Howe indruk op het veld. Na 21 minuten te hebben gespeeld stond de club namelijk al met 5-0 voor tegen de Spurs. In deze wedstrijd wist Alexander Isak twee keer te scoren voor Newcastle. De Zweedse aanvaller werd voor veel geld binnengehaald, maar kon in de eerste seizoenshelft geen indruk maken door een bovenbeenblessure. Sinds maart begint het echter te lopen bij de jonge aanvaller. In de laatste negen wedstrijden was hij direct betrokken bij acht doelpunten.

Arsenal zal in deze wedstrijd vooral middenvelder Bruno Guimarães uit moeten schakelen. De Braziliaanse middenvelder is eigenlijk te goed voor Newcastle en is de baas op het veld voor de ploeg. Hij kan uitstekend onder de druk uitvoetballen en weet daarna ook nog een ploeggenoot in stelling te brengen om beslissend te zijn.

Alexander Isak scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Arsenal: teaminfo en vorm

Arsenal begon natuurlijk fantastisch aan het seizoen en leek lange tijd kampioen van Engeland te gaan worden. In april ging het echter fout bij de ploeg, waardoor concurrent Manchester City de ploeg voorbij is. Arsenal staat nu tweede in de Premier League en heeft een wedstrijd meer gespeeld dan City. Als de Gunners nog kampioen willen worden moeten de komende vier wedstrijden allemaal worden gewonnen én moet City nog ergens punten laten liggen. Met Newcastle United en Brighton & Hove Albion treft Arsenal twee sterke tegenstanders in de laatste vier wedstrijden. Deze clubs kunnen zomaar roet in het eten gooien door punten af te snoepen van de ploeg uit Londen.

In april speelde Arsenal in totaal vijf competitiewedstijden. In deze vijf wedstrijden pakte de ploeg slechts zes punten. Er werd namelijk verloren van City met 4-1 en daarvoor werd er gelijkgespeeld tegen Liverpool, West Ham United en Southampton. Afgelopen speelronde wist Arsenal vrij gemakkelijk van stadsgenoot Chelsea te winnen in de Londense Derby. Na 34 minuten was deze wedstrijd al gespeeld aangezien Arsenal toen al met 3-0 voorstond.

Mikel Arteta moet het tegen Newcastle doen zonder een aantal verdedigers. Zo zijn Takehiro Tomiyasu en William Saliba geblesseerd. Vooral Saliba wordt gemist in de achterhoede van Arsenal. Rob Holding en Jakub Kiwior lijken niet klaar te zijn voor dit Arsenal en zijn duidelijk de zwakke schakel. Daarnaast zijn er ook nog twijfels over Gabriel Magalhães, de andere centrale verdediger bij Arsenal. Hij moest tegen Chelsea het veld geblesseerd verlaten en als zowel Gabriel als Saliba niet mee zouden kunnen doen tegen Newcastle zal Arsenal het erg zwaar gaan krijgen.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Wellicht is het niet geheel verrassend, maar de laatste jaren was Arsenal consequent beter in de wedstrijden tegen Newcastle. Acht van de laatste tien ontmoetingen zijn namelijk gewonnen door de Gunners. De laatste twee edities zijn echter niet gewonnen door Arsenal, waardoor de krachtsverhoudingen lijken te veranderen. Vorig seizoen wist Newcastle thuis namelijk met 2-0 te winnen en eerder dit seizoen eindigde deze ontmoeting in een doelpuntloos gelijkspel.

Wedtip Newcastle United – Arsenal

Volgens de bookmaker zijn deze twee teams enorm aan elkaar gewaagd. Dat lijken de andere cijfers ook aan te tonen. Arsenal mag dan wel meer punten hebben dan Newcastle, maar de ploeg van Howe steekt in een uitstekende vorm en verliest zelden. Dit geldt echter ook voor Arsenal. Toch loopt het niet lekker bij de ploeg van Arteta te laatste tijd. Daarnaast zijn de twee centrale verdedigers er wellicht niet bij tegen Newcastle wat een enorme aderlating zal zijn voor de ploeg. Daarom de tip: wedden op ‘Newcastle United wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.45 bij bet365.

Newcastle United wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:47
30+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
8+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
39+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:12
1280+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
845+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
94+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
618+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1620+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
628+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
607+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
570+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
327+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
101+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
143+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
53+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
211+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
86+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
33+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
104+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
535+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie