Voorspelling: Bayern München en Borussia Dortmund zetten spannende titelstrijd voort

Foto: Voorspelling: Bayern München en Borussia Dortmund zetten spannende titelstrijd voort

De Duitse titelstrijd is onverminderd spannend gebleven. Recordkampioen Bayern München blijft nog aan de leiding, maar achtervolger Borussia Dortmund loert erop om de eerste plek over te nemen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Bayern München – Schalke 04 en Borussia Dortmund Borussia Mönchengladbach.

Bayern München Schalke 04

Thomas Tuchel is niet bepaald lekker begonnen aan zijn periode als trainer van Bayern München. Hij werd binnengehaald als opvolger van Julian Nagelsmann en ging proberen drie prijzen te halen. Binnen een korte tijd werd hij met zijn team uitgeschakeld in de DFB-Pokal en de Champions League, dus alleen de Bundesliga blijft over. Daar verdedigt de regerend kampioen een voorsprong van één punt.

Sinds de 3-1-nederlaag bij Mainz 05, waarmee de eerste plek initieel werd verspeeld, won Bayern met 2-0 van Hertha BSC en met 1-2 van Werder Bremen. Geen hoogstaande overwinningen, maar wel netjes drie punten. Met Manuel Neuer, Lucas Hernández, Dayot Upamecano en Alphonso Davies missen nog steeds drie belangrijke krachten, terwijl ook Josip Stanišić er niet is. Noussair Mazraoui mag dus weer spelen.

Schalke 04 heeft daarentegen een hele andere strijd voor het restant van dit seizoen. Degradatie ontlopen is de doelstelling voor de promovendus uit Gelsenkirchen. En daarin heeft het de laatste twee weken belangrijke stappen gezet. Tegen zowel Werder Bremen (2-1) als Mainz 05 (2-3) werd in de absolute slotfase gewonnen. Er is nu een voorsprong van twee punten op de degradatiezone en dus nog drie speelrondes om die voorsprong te behouden.

Coach Thomas Reis en zijn mannen hebben nog een hele kluif aan dit duel, want er werden pas twee uitwedstrijden gewonnen dit seizoen. Verder gingen er acht verloren en vijf eindigden gelijk. Ralf Fährmann heeft een blessure, waardoor Alexander Schwolow mag keepen. Ook Soichiro Kozuki, Justin Heekeren en Moritz Jenz zijn geblesseerd. Het is daarnaast de vraag of Éder Balanta tijdig hersteld is van zijn kniekwetsuur.

Wedtip Bayern München – Schalke 04

De koploper tegen de nummer vijftien; dan lijkt het toch duidelijk wie de favoriet is. Daarnaast won Bayern de laatste zes ontmoetingen met Schalke, met drieëntwintig goals voor en nul tegen in die reeks. Daarom de tip: wedden op ‘Bayern München wint met handicap -2’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.83 bij Bet365.

Bayern München wint met handicap -2

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach

Borussia Dortmund laat de afgelopen weken zien dat het niet een hele gemakkelijke opgave wordt voor Bayern om de elfde titel op een rij te pakken. De laatste keer dat ze geen kampioen werden, was het ook Dortmund en voor coach Edin Terzić is het dan ook de doelstelling om dat te herhalen. Vorige week liet het zien hoe flink die titeldroom leeft. VfL Wolfsburg werd met liefst 6-0 verslagen.

En dat opstekertje kon Dortmund ook wel gebruiken, want de week ervoor werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen VfL Bochum, de nummer zeventien van de Bundesliga. De club had dus al met gemak eerste kunnen staan op dit moment. Voor de Borussiaderby moet men het stellen zonder Jamie Bynoe-Gittens. Mateu Morey en Thomas Meunier zijn bijna weer fit en zouden langzaamaan hun rentree kunnen maken.

Voor Borussia Mönchengladbach is de tiende plek in de tussenstand een teleurstellende, vooral omdat de degradatiezone dichterbij is dan de top vijf (elf om zeventien punten). Na een vijfde en zesde plek in 2019 en 2020 is dit opnieuw tegenvallend na de achtste en tiende plekken van de vorige jaren. Ook de afgelopen weken is de ploeg wisselvallig, met nederlagen tegen Union Berlin (0-1) en VfB Stuttgart (2-1), waarna wel nog van VfL Bochum gewonnen werd: 2-0.

Kwalificeren voor Europees voetbal is niet langer een optie, maar degraderen kan ook niet meer, dus Mönchengladbach is in een soort niemandsland terechtgekomen. Alassane Pléa is geschorst voor dit duel nadat hij vorige week zijn vijfde gele kaart kreeg. Voorin moet coach Daniel Farke ook Marcus Thuram missen, die waarschijnlijk nog niet beschikbaar is door een spierblessure.

Wedtip Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach

Waar de thuisploeg nog vol strijdt voor de titel, is het seizoen voor Borussia Mönchengladbach als een nachtkaars uitgegaan. Voor deze wedstrijd is het dan ook goed te voorspellen wie gaat winnen. Daarnaast kan Dortmund voor de derde thuiswedstrijd op rij geen tegengoal krijgen. Onze voorspelling is daarom ‘Borussia Dortmund wint en houdt de nul’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.62 bij Bet365.

Borussia Dortmund wint en houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie