Voorbeschouwing: Kan Arsenal verrassen tegen koploper Liverpool?

Foto: Voorbeschouwing: Kan Arsenal verrassen tegen koploper Liverpool?

Nadat Liverpool in het midweekse programma het op moest nemen tegen Chelsea staat aankomende zondag de volgende topwedstrijd op het programma. Wederom treft de ploeg van trainer Jürgen Klopp een topclub uit Londen. Arsenal krijgt namelijk bezoek van The Reds. De club van Mikel Arteta heeft een achterstand van vijf punten op Liverpool. Bij een overwinning komt de eerste plek weer in het zicht voor The Gunners. Wie gaat er met de drie punten vandoor in deze topper? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Arsenal – Liverpool.

Arsenal: teaminfo en vorm

Het Arsenal van Mikel Arteta begon uitstekend aan het seizoen. Door een mindere periode aan het einde van 2023 zakte de club van de eerste plek naar de derde positie van de Premier League. Er werd in december gelijkgespeeld tegen Liverpool (1-1) en daarna verloren van West Ham United (0-2) en Fulham (2-1). Door deze uitslagen verdween de voorsprong van de club en keken de spelers opeens tegen een achterstand op Liverpool aan.

Deze mindere periode gaat eigenlijk hand in hand met het enige probleem wat Arsenal lijkt te hebben. De nummer 9 bij de club scoort simpelweg niet genoeg. Gabriel Jesus kwam over van Manchester City en doet het uitstekend in alle aspecten van een wedstrijd. Jesus speelt goed mee en is belangrijk aan de bal, maar hij scoort alleen zo weinig. De Braziliaan scoorde bijvoorbeeld pas 4 keer in de Premier League. Tweede spits Eddie Nketiah staat op 5 doelpunten, maar lijkt ook niet aan alle eisen van Arteta te voldoen. Momenteel is Bukayo Saka met 7 doelpunten de topscorer van de club in de competitie. Saka gaf daarnaast ook 8 assists en is daarmee direct de beste aangever van Arsenal.

Als er wordt gekeken naar het doelsaldo zie je dit probleem. Arsenal heeft 21 tegendoelpunten en zit daarmee in de buurt van Liverpool (19) en Manchester City (24). Met het aantal gescoorde doelpunten loopt de ploeg echter flink achter. Liverpool en Manchester City scoorden beide 51 keer terwijl Arsenal op 44 blijft steken. Deze 7 doelpunten zijn het verschil tussen de eerste en de derde plaats.

Afgelopen dinsdag nam Arsenal het op tegen Nottingham Forest. In de tweede helft sloeg de club uit Londen toe. Gabriel Jesus en Bukayo Saka waren de gelukkigen die een doelpunt wisten te maken. Vlak voor tijd deed Taiwo Awoniyi nog wat terug, maar dat mocht niet baten. Arsenal won dus met 1-2 van Forest.

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Liverpool: teaminfo en vorm

Het team van trainer Jürgen Klopp – die afzwaait na dit seizoen – staat er uitstekend voor. Na 22 wedstrijden in de Premier League heeft de club 51 punten verzameld. De voorsprong op Manchester City en Arsenal bedraagt vijf punten. The Citizens hebben een wedstrijd minder gespeeld, waardoor City op papier op twee punten kan komen als deze inhaalwedstrijd wordt gewonnen. De belangen zijn torenhoog in deze topwedstrijd. Bij een nederlaag komt er een directe concurrent dichtbij, terwijl er bij een overwinning een klap kan worden uitgedeeld aan Arsenal. Wanneer Liverpool wint, en de voorsprong op Arsenal groeit naar acht punten, lijkt de club van Klopp zich voorlopig geen zorgen meer te maken om de tegenstand uit Londen.

Afgelopen woensdagavond nam Liverpool het in een midweekse wedstrijd op tegen Chelsea. De laatste zeven ontmoetingen tussen die twee clubs eindigden in een gelijkspel, maar woensdag was er duidelijk een team sterker. Chelsea was kansloos en werd met 4-1 overklast. De 20-jarige Conor Bradley was dé verrassing van het duel. Tegen Chelsea speelde hij zijn tweede Premier League-wedstrijd ooit en met 1 doelpunt en 2 assists was hij zeer belangrijk. Tijdens zijn debuut tegen Bournemouth, een week eerder, gaf hij ook al een assist. Bradley heeft in zijn enige twee Premier League-optredens dus 1 keer gescoord en 3 assists gegeven. Trent Alexander-Arnold is weer op de terugweg van een blessure, maar lijkt er een echte concurrent bij te hebben gekregen met Bradley.

Tegen Arsenal zal Jürgen Klopp niet zijn beste elf op kunnen stellen. Mohamed Salah is nog altijd geblesseerd en deze wedstrijd komt te vroeg. Met Darwin Núñez heeft Klopp een redelijke vervanger. Núñez moet alleen iets meer geluk hebben. Tegen Chelsea raakte hij vier keer het houtwerk. In totaal staat de teller al op negen keer dit seizoen. Met iets meer geluk voor de goal had hij dus op 16 goals gestaan in plaats van zijn huidige 7 doelpunten.

Darwin Núñez scoort 

Vorige ontmoetingen

Eind december 2023 kwamen de twee clubs elkaar dus tegen in de Premier League. Ze hielden elkaar in evenwicht en het duel eindigde in 1-1. Pakweg twee weken later kwamen Arsenal en Liverpool elkaar weer tegen in de FA Cup. The Reds wisten deze wedstrijd met 0-2 te winnen. Dit kwam onder andere door een eigen doelpunt van verdediger Jakub Kiwior.

Wedtip Arsenal – Liverpool

De bookmaker ziet Arsenal als de favoriet voor dit duel. Kijkende naar het onderlinge resultaat en de vorm van Liverpool lijkt dit een vreemde inschatting te zijn. Arsenal speelt thuis, maar het momentum lijkt echt bij de ploeg van Jürgen Klopp te liggen. Tip: wedden op de 1×2-weddenschap ‘Liverpool wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.15 bij Unibet.

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie