Volgende Premier League-ster beschuldigd van gokpraktijken

Foto: Volgende Premier League-ster beschuldigd van gokpraktijken

Er is in Engeland opnieuw ophef over gokpraktijken in de Premier League. Na Sandro Tonali en Ivan Toney is het dit keer Lucas Paquetà die flink in de problemen zich. De FA beschuldigt de West Ham United-middenvelder ervan opzettelijk gele kaarten te hebben gepakt.

De FA beschuldigt West Ham United-middenvelder Lucas Paquetà van gokpraktijken

Het gaat om kaarten die Paquetá kreeg in vier Premier League-duels tussen november 2022 en augustus 2023. De beschuldiging luidt formeel dat de Braziliaanse technicus expres gele kaarten pakte zodat één of meerdere gokkers er profijt uit haalden. Online kan je bij gokkantoren makkelijk grote bedragen inzetten op zo’n beetje elke gebeurtenis in een Premier League-wedstrijd, waaronder dus ook gele kaarten.

De Engelse voetbalbond houdt Paquetà al een tijdje in de gaten: in september vorig jaar gaf hij de FA toegang tot zijn telefoon. Het onderzoek kwam tot stand nadat er verdacht veel geld was ingezet op een gele kaart voor de Braziliaans international in het treffen met AFC Bournemouth op de eerste speeldag van het voorbije Premier League-seizoen. De weddenschappen zouden volgens meerdere Britse media zijn terug te leiden naar het Paquetà-eiland, dat net voor de kust van Rio de Janeiro ligt en waar de voetballer zijn naam ook aan te danken heeft.

Paquetà is ontdaan en meent onschuldig te zijn

De Zuid-Amerikaan heeft tot maandag 3 juni om te reageren op de FA, via sociale media heeft hij dat inmiddels al gedaan. Paquetà zegt ‘ontdaan’ te zijn door de beschuldigingen, die volgens hem absoluut niet waar zijn en hij kondigt aan om tot het uiterste te gaan om zijn naam te zuiveren. De zaak komt op een slecht moment voor hem, het had er alle schijn van dat er deze zomer een prachtige transfer voor hem in zat. Hij werd onder meer nadrukkelijk gelinkt aan Manchester City. Zolang de zaak loopt, lijkt hij dat te kunnen vergeten.

Over een strafmaat is nog niks duidelijk, al lijkt het erop dat hij niet hoeft te vrezen voor een schorsing die net zo lang is als de tien maanden die Sandro Tonali (Newcastle United) vorig jaar aan zijn broek kreeg. De Italiaan had namelijk ook daadwerkelijk zelf gegokt op wedstrijden, dat is Paquetà in elk geval vooralsnog niet ten laste gelegd. Brentford-spits Ivan Toney heeft zijn acht maanden schorsing uitgezeten: hij zette dertien keer in dat zijn club zou verliezen.

Geloof jij dit?

  • Hij heeft wel de schijn enorm tegen
  • Nee, onschuldig denk ik
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie