Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Bergwijn op weg naar uitgang bij Ajax’

Foto: ‘Bergwijn op weg naar uitgang bij Ajax’

Steven Bergwijn kan deze zomer terugkeren in de Premier League. De Ajax-aanvaller staat er goed op in Premier League, waar hij bij meerdere clubs op het lijstje staat.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Meerdere Premier League-clubs hebben Ajax-aanvaller Steven Bergwijn op de korrel

West Ham United wordt wederom genoemd als geïnteresseerde partij, dit keer door voetbaljournalist Graeme Bailey woensdagavond op X. The Hammers hadden Bergwijn afgelopen winter ook al in het vizier. Toen bleef de Oranje-international, die vandaag werd opgenomen in de EK-selectie, echter bij Ajax. De mogelijkheid bestaat dat de aanvoerder deze zomer wel vertrekt uit Amsterdam. Bergwijn is een van de grootverdieners in de selectie, een verkoop kan Ajax de nodige financiële ruimte verschaffen.

Zowel bij Ajax als West Ham is er ondertussen een nieuwe trainer aangesteld, het is afwachten of dat iets aan de situatie veranderd. Wellicht wil Francesco Farioli Bergwijn eerst aan het werk zien, voordat hij een oordeel velt. Vanuit Londen klinkt het bericht dat de nieuwe manager Julen Lopetegui graag offensieve versterking wil. Bergwijn zelf zou een overstap naar Engeland wel zien zitten, in de hoofdstad kwam hij eerder uit voor Tottenham Hotspur.

Concurrentie

Naast West Ham noemt Bailey ook Brentford en Brighton & Hove Albion als geïnteresseerde clubs. Daarnaast kan Bergwijn ook bij Crystal Palace in beeld komen, als mogelijke vervanger van Eberechi Eze en/of Michael Olise, die door veel topclubs begeerde worden. Bergwijn speelt ondertussen twee jaar voor Ajax en kende met de club moeizame seizoenen. De aankoop van ruim 31 miljoen euro staat nog tot medio 2027 onder contract in de Johan Cruijff ArenA. Bailey presenteert Bergwijn op sociale media overigens als de buitenspeler die nóg sneller is dan Arjen Robben.

Bergwijn terug naar de Premier League?

  • Ja, moet hij doen
  • Nee, bij Ajax blijven
  • Ergens anders heen
887+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie