EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Vink pleit voor nieuw Oranje-duo: “Boezem maar angst in”

Foto: Vink pleit voor nieuw Oranje-duo: “Boezem maar angst in”

Marciano Vink vindt dat Ronald Koeman er verstandig aan doet om Jeremie Frimpong op te stellen tegen Frankrijk. Daarnaast zou de voetbalanalist ook kiezen voor Lutsharel Geertruida, die volgens Vink een beter koppel vormt met Frimpong dan Dumfries.

Vink pleit voor opstellen Frimpong en Geertruida

“Ik vind dat Oranje zich niet direct moet aanpassen”, stelt Vink in het ESPN-programma EK-Praat. “De enige verandering die ik zou maken is dat ik Frimpong zou laten spelen. Ik zou toch die Hernandez achterin proberen te houden. Boezem hem maar angst in.”

Xavi Simons moet volgens Vink plaatsmaken. “Frimpong heeft zoveel snelheid. Helemaal met het Franse team dat in de omschakeling eruit wil komen. Er staan er vier voorin die het spel maken. Hernandez die sluit bij. Het is toch lastiger als er dan één voorin staat die écht de turbo heeft”, doelt Vink op Frimpong. “Hij kan het Hernandez heel zwaar maken.”

Veerman gaat beter renderen

Het opstellen van Frimpong komt volgens Vink het spel van Joey Veerman mogelijk ook ten goede. “Er is dan meer diepte aan de rechterkant. Veerman gedijt daarbij. Al dat korte werk en iedereen die maar in die ruimte komt met Simons, Memphis, Reijnders…Veerman moet iemand kunnen lanceren. Dan wordt zijn spel veel beter. Hij krijgt dan veel meer de ruimte. Men is bang dat hij dan die pass gaat geven, maar het veld wordt met name groter. Als tegenstanders kunnen opdrukken, dan heeft Veerman het lastig. Kan hij zijn ballen kwijt, dan krijg je een betere Veerman.”

Frimpong boven Malen

Donyell Malen zou een andere optie kunnen zijn, maar Vink geeft toch de voorkeur aan Frimpong. “Malen is misschien een betere en slimmere voetballer, maar ik zou voor snelheid kiezen.” Daarnaast vindt de voetbalanalist ook dat Koeman Geertruida moet opstellen. “Je moet het middenveld aansterken. Aan de buitenkant heb je met Dumfries nu niet heel veel. Als hij alleen Thuram of Mbappé moet gaan dekken, denk ik dat Geertruida de betere verdediger is. Vanwege de defensieve zekerheid aan de binnenkant zou ik voor Geertruida kiezen.”

Wie zou jij opstellen?

  • Dumfries – Simons
  • Geertruida – Frimpong
  • Dumfries – Frimpong
281+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie