Vergeten oud-Feyenoorder keert terug in Eredivisie

Foto: Vergeten oud-Feyenoorder keert terug in Eredivisie

Kelvin Leerdam keert bij Heracles Almelo terug in de Eredivisie. De oud-speler van Feyenoord en Vitesse speelde sinds 2017 in de de MLS, maar was na zijn vertrek bij LA Galaxy clubloos.

‘Heracles Almelo heeft een goede ploeg en ik hoop dat ik ervaring kan toevoegen’

De 33-jarige Leerdam sluit zich transfervrij aan bij Heracles en heeft een contract ondertekend dat loopt tot medio 2025. Als veertienvoudig international van Suriname is hij de vierde winteraanwinst voor Heracles, na Ajdin Hrustić, Jordy Bruijn en Fredrik Oppegård (gehuurd van PSV).

“Ik ben blij dat ik vandaag mijn overstap naar Heracles Almelo heb afgerond”, zegt Leerdam op de clubwebsite van Heracles. “Ik heb veel gesprekken gevoerd met de club en ze bleven het contact onderhouden. Dat gaf mij een goed gevoel. Heracles Almelo heeft een goede ploeg en ik hoop dat ik ervaring kan toevoegen aan de selectie. Uiteindelijk moeten we ervoor zorgen dat de club stijgt op de ranglijst.”

Technisch directeur Nico Hoogma heeft een hoge pet op van Leerdam. “Kelvin is een zeer ervaren verdediger die onze selectie van extra impuls voorziet”, zegt Hoogma. “Hij is multifunctioneel en zijn veelzijdigheid geeft ons meer mogelijkheden. Met zijn Feyenoord-achtergrond en zijn verleden bij clubs in de Verenigde Staten brengt hij ook de nodige bagage met zich mee.”

Interview met Leerdam in L.A.

SoccerNews-verslaggever Jesper Langbroek bezocht Leerdam in september nog in Los Angeles:
Op bezoek bij Leerdam in L.A.: “Feyenoord heeft mij gemaakt tot wie ik ben”

Goede versterking voor Heracles?

  • Dat vind ik wel
  • Dat vind ik niet
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie