Verbannen verdediger keert terug bij oude liefde

Foto: Verbannen verdediger keert terug bij oude liefde

Villarreal heeft aangekondigd dat Eric Bailly zijn carrière bij de club voortzet. De Ivoriaanse verdediger heeft een contract getekend bij de LaLiga-club dat loopt tot medio 2025. Bailly, eerder al actief voor Villarreal, was transfervrij nadat hij verbannen werd bij Besiktas.

De ex-United verdediger maakte zijn status niet waar bij de Turkse ploeg

Op 11 december kondigde Besiktas aan dat behalve Bailly ook Vincent Aboubakar, Valentin Rosier, Rachid Ghezzal en Jean Onana per direct uit de selectie waren gezet vanwege aanhoudend teleurstellende prestaties. Al snel werd duidelijk dat Villarreal geïnteresseerd was in een hereniging met de Ivoriaan, die zelf ook open stond voor deze mogelijkheid. Na de aankondiging van Besiktas op vrijdag dat het contract van Bailly ‘in onderling overleg’ was ontbonden, was de weg naar Spanje vrij voor Bailly.

Zaterdag maakte Villarreal bekend dat Bailly succesvol de medische keuring heeft doorstaan. Op zondag neemt Bailly voor het eerst deel aan de training met zijn nieuwe teamgenoten. Zoals eerder vermeld, is Bailly geen onbekende bij Villarreal. De 29-jarige verdediger kwam in de winterse transferperiode van het seizoen 2014/15 over van Espanyol voor een bedrag van 5,7 miljoen euro.

Steunpilaar

Bailly groeide uit tot een absolute steunpilaar en speelde 47 wedstrijden voor el Submarino Amarillo. Destijds werd hij getraind door Marcelino, die nu ook de coach van de club is en goede herinneringen aan hem koestert. Onder Marcelino maakte Bailly zijn debuut voor het nationale team van Ivoorkust en bereikte hij in het seizoen 2014/15 de halve finale van de Europa League. Het daaropvolgende seizoen eindigde Villarreal knap als vierde in La Liga.

Dit seizoen gaat het sportief minder goed met Villareal. De Gele Duikboot staat met negentien punten op een teleurstellende dertiende plaats in de Primera Divisíon. Vorig jaar eindigde de Spaanse ploeg op plaats vijf van de competitie en stelde daarmee deelname aan de Europa League veilig. Villareal werd eerste in de poule is daarmee nog wel actief in Europa.

Villareal gaat de Europa League winnen

  • Ja, denk ik wel
  • Nee, denk ik niet
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie